OPDATERET:

Varetægtsfængslet efter grundlovsforhør - Sigtet for voldtægt af 13-årig

Drenge på 15 og 16 år udnyttede ifølge sigtelsen stærkt beruset pige

En blot 13-årig pige gennemlevede i weekenden et mareridt, da hun ifølge politiets sigtelse blev udsat for en sexforbrydelse.
Onsdag eftermiddag blev to unge drenge således fremstillet i Grundlovsforhør ved Retten i Hillerød - sigtet for at have voldtaget den mindreårige pige.
En tredie dreng er ligeledes mistænkt for at have medvirket i voldtægten, men da han er under den kriminelle lavalder, kan han ikke retsforfølges. Hans sag bliver i stedet håndteret af de sociale myndigheder Ifølge sigtelsen foregik voldtægten torsdag aften i forbindelse med en privatfest på en adresse i Egedal Kommune, hvor de tre drenge udnyttede, at pigen var stærkt beruset.
Ifølge sigtelsen, der blev læst op i retten, inden dørene blev lukket, tvang de tre drenge hende med ind på et værelse, låste døren, hvorpå to af drengene holdt hende fast, mens den tredie forgreb sig på hende.
De to, der onsdag blev fremstillet i Grundlovsforhør, nægter sig begge skyldige i sigtelsen.Både de sigtede og pigen er beskyttet af navneforbud i sagen, og det er derfor forbudt at offentliggøre detaljer, der kan gøre det muligt for udenforstående at identificere dem.
Af hensyn til efterforskningen kører sagen for lukkede døre:
"Vi er endnu på et meget tidligt stadie i efterforskningen,” begrundede anklager Christina Schønsted sit ønske om dørlukning.
De to drenge på henholdsvis 15 og 16 år er blevet varetægtsfængslet frem til på onsdag. Varetægtsfængslingen foregår på en lukket institution for unge.
I kendelsen blev det endvidere slået fast, at varetægtsfængslingen sker på baggrund af en begrundet mistanke til at de to unge har begået voldtægt mod den 13-årlige pige.

Publiceret 25 October 2017 15:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV