Foto: Mostphotos

Veksø-borger anholdt for to uhyggelige voldtægter - 10 år gammel sag genåbnet

Politiet takker offentligheden for hjælpen i efterforskningen

Af
Jacob Nielsen

For 10 år siden blev en 17-årig pige voldtaget i Søsum. Gerningsmanden blev aldrig fundet, men måske har fortiden nu endelig indhentet ham.

For midt i efterforskningen af en brutal voldtægt af en 33-årig kvinde, som foregik i Hornbæk Plantage den 17. maj i år, er den 10 år gamle sag fra Søsum måske også på vej mod opklaring.

Retten i Helsingør har i dag varetægtsfængslet en 41-årig mand fra Veksø i fire uger i forbindelse med begge voldtægter, oplyser Nordsjællands Politi.

Manden blev anholdt tidligt torsdag morgen hvor han også blev fremstillet i et grundlovsforhør. Her blev det besluttet, at hans anholdelse skulle opretholdes i tre gange 24 timer.

I dag genfremstillede man så manden og varetægtsfængslede ham. Han nægter sig skyldig i anklagerne.

Nordsjællands Politi har i forbindelse med efterforskningen af sagen modtaget en del henvendelser fra borgerne, som har indgået i efterforskningen.

"Jeg vil gerne sige tak til de borgere, som har delt deres viden og informationer," siger politikommissær og leder af Nordsjællands Politis afdeling for efterforskning af personfarlig kriminalitet, Henrik Gunst.

Han fortæller samtidig, at man fandt frem til den 41-årige ved at benytte en række forskellige efterforskningsværktøjer, men ønsker ikke at komme nærmere ind på hvilke værktøjer, der er tale om.

Publiceret 22 June 2018 12:48

SENESTE TV