Udvalgsformand glæder sig over tilladelsen til kystbeskyttelse:

“Det er et vigtigt skridt”

Bo Vesth, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Egedal Kommune, er tilfreds med Kystdirektoratets tilladelse til at det planlagte dige-projekt mod Roskilde Fjord og langs Værebro Å

Hos Egedal Kommune bliver det mødt med stor glæde, at Kystdirektoratet netop har givet tilladelse til kystbeskyttelse i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg.

Tilladelsen betyder nemlig, at Roskilde og Egedal kommuner nu er tæt på at kunne beskytte over 500 ejendomme mod oversvømmelse.

“Det er en rigtig god nyhed for vores borgere i Tangbjerg og genboerne i Jyllinge Nordmark, at vi nu har fået grønt lys fra Kystdirektoratet til at gå i gang med kystbeskyttelsesprojektet. Det er et vigtigt skridt til at kunne begynde arbejdet med at etablere to diger mod Roskilde Fjord og langs Værebro Å, samt et fløjdige over Værebro Å, siger Bo Vesth, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Egedal Kommune, i en pressemeddelelse.

Kan stoppe oversvømmelser

Med en tilladelse til at etablere diger, sluse og pumpestation ved Roskilde Fjord og Værebro Å har Roskilde og Egedal kommuner udsigt til at kunne stoppe de oversvømmelser, som flere gange har forårsaget store skader i Jyllinge Nordmark og Tangbjerg.

“Vi har løbende været i dialog med Roskilde og Egedal om en løsning. Vi kunne derfor hurtigt foretage den endelige behandling og give tilladelse til de ansøgte kystbeskyttelsestiltag. Vi har givet tilladelse til, at området kan blive beskyttet mod oversvømmelser ved vandstande op til 2,4 meter, hvilket statistisk set svarer til en 1.000-års hændelse, siger områdechef Hans Erik Cutoi-Toft i Kystdirektoratet.

Behovet for at beskytte området ved Jyllinge Nordmark og Tangbjerg blev især tydeligt i forbindelse med stormen Bodil i 2013, hvor vandstanden steg til 2,06 meter og oversvømmede 258 boliger. Flere gange siden har vandet stået højt i området, hvor beredskab og grundejere har kæmpet for at holde vandmasserne ude med sandsække og watertubes.

Publiceret 07 February 2018 06:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV