Nu skal tønden have én over nakken:

Her er weekendens lokale fastelavn-fester

Både i Stenløse, Ølstykke, Veksø og Jyllinge kan man slå katten af tønden

Af
Kenneth Tanzer

Den kommende weekend byder på masser af fest og farver i både Egedal Kommune og Jyllinge.

Den står nemlig på flere lokale fastelavns-arrangementer, hvor der traditionen tro skal dystes mod tønden, spises fastelavnsboller og uddeles præmier til kattekonge, kattedronning og bedst udklædte.

Den helt store fest foregår i Veksø, hvor der på lørdag den 10. februar fra kl. 15.00 til 17.00 bydes på børnefastelavn i multihallen ved Veksø Skole.

Dagen efter, søndag den 11. februar kl. 15.30, afvikles én af Danmarks mest populære fastelavns-fester, når der på Veksø Bygade vil være tøndeslagning til hest og flere pyntede vogne.

I Egedal Centret er man også klar til fastelavn. Det foregår lørdag den 10. februar kl. 11.00, hvor tre aldersgrupper slår katten af tønden på både Centertorvet ved Kvickly, Søløvetorvet ved Netto og på Midtertorvet ved LaStrada.

Et andet sted i Stenløse, nemlig på spejdergården Maglevad, fejres der fastelavn søndag den 11. februar kl. 11.00, hvor forskellige aldersgrupper kan slå løs på fire - der vil endda også være en tønde til de voksne. Efter tøndeslagningen vil der være præmier til alle kattekonger og dronninger, og der er præmier til de bedst udklædte børn.

Ved Føtex ved Egedal Rådhus holder Ølstykkespejderne fastelavn i samarbejde med Føtex. Det foregår lørdag den 10. februar kl. 10.00, hvor børn i forskellige aldersgrupper kan slå på fem tønder. Det er gratis at deltage, og der kåres naturligvis en kattekonge, kattedronning, ligesom der bydes på bål, varme pølser, godter og fastelavnsboller.

Lav dit eget fastelavnsris

Også i Jyllinge kan man slå katten af tønden og fejre fastelavn. Det foregår lørdag den 10. februar kl. 11.00 på Skaktorvet i Jyllingecentret, hvor “De Blå Spejdere” i Jyllinge afvikler arrangementet i samarbejde med Centerforeningen og Lions Club.

Endelig er der mulighed for at fejre fastelavn på Skenkelsø Mølle. Her holder Egedal Arkiver og Museum et festligt arrangement på tirsdag den 13. februar fra kl. 13.00 til 16.00. Her får børnene selv mulighed for at lave deres egne fastelavnsris efter historiske modeller, der ser noget anderledes ud end dem, vi kender i dag.

Publiceret 08 February 2018 06:15