Egedal Kommune og HedeDanmark i vellykket samarbejde:

Byparken i Ølstykke har fået et løft - og der er mere på vej

Ny beplantning, nye grusstier og en ny ridesti. Byparken i Ølstykke har til glæde for borgere og foreninger fået “nyt liv” gennem et projekt, der sikrer en billigere vedligeholdelse

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Når Innovationsminister Sophie Løhde (V) på mandag gæster Egedal Kommune for at høre om effektiviseringer i den offentlige sektor, så bliver Ølstykke Bypark brugt som et vellykket eksempel.

Egedal Kommune og HedeDanmark har nemlig samarbejdet om drift og vedligeholdelse af parken - et projekt, der finansieres af gevinst-realiseringsmidler, som skal sikre en attraktiv park for både beboere, brugere og foreninger.

Første skridt på vejen er allerede taget med en ny beplantning og etablering af nye grusstier rundt om parkens sø. Derudover har en ny ridesti set dagens lys, men flere tiltag er på vej i byparken.

“Vi skifter parkens nuværende legeplads ud med nye redskaber. Det bliver det næste projekt her i 2018,” siger Lars Krog, afdelingsleder på Egedal Kommunes Materielgård.

Han lægger ikke skjul på, at byparken er udformet i tæt samarbejde med borgere og foreninger, som i processen har spillet ind med deres ønsker og forslag.

Mange parter er hørt

“Rigtig mange parter har været hørt. Beboerne i området har ønsket de nye grusstier, mens de lokale rideklubber har ønsket en ridesti. Begge parter har været aktive med deres ønsker, og det har vi lyttet til og nu også efterkommet,” siger Lars Krog, som allerede nu ser fordelene ved tiltagene i Ølstykke.

“Vi kommer til at få en park, som borgerne og brugerne vil benytte meget mere, og så er forbedringerne udformet med et mindre behov for vedligeholdelse. Før brugte vi meget tid og mange penge på at vedligeholde parken - blandt andet ved at slå græs, men det her samarbejde med HedeDanmark vil i længden give en billigere vedligeholdelse. I samarbejdet har vi gode erfaringer med netop at samarbejde fremfor at konkurrere, og det har betydet at vores forskellige spidskompetencer er kommet i spil. Vi finder løbende nye effektiviseringer, og så har borgerne fået større indflydelse på deres park uden at det er blevet dyrere for kommunen,” fortæller Lars Krog.

Også hos HedeDanmark har man rosende ord for projektet i Ølstykke.

“En vigtig opgave for Egedal Kommune var at skabe et smukkere Egedal med udgangspunkt i borgernes behov, og at kommunen og HedeDanmark i fællesskab udviklede kvalitet og service i driften af de grønne områder. Det er lykkedes vores respektive medarbejdere at løfte den opgave, og ovenikøbet gøre det så godt, at samarbejdet i februar 2018 blev udnævnt til det bedste eksempel på såkaldt LEAN-arbejde i HedeDanmark,” siger regionschef Helle Dahlgren, der også er tilstede i Byparken.

Publiceret 22 February 2018 08:52

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV