Kniber med pladsen i konfirmandhus:

Udvides for 11 millioner

Vi har brug for flere rum til vores mange aktiviteter, siger menighedsrådsformand

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Gravkoen har travlt ved Konfirmandhuset i Smørum i denne tid.

Huset, der rummer blandt andet kirkekontor, møde- og undervisningslokaler og en stor aktivitetssal, er i gang med en udvidelse, og det ses tydeligt i bybilledet, da der er blevet gravet et meget stort hul ved siden af den nuværende bygning.

“Vi har brug for mere plads. Det er et stort behov i forhold til vores mange aktiviteter”, siger Poul Sørensen, formand for menighedsrådet i Ledøje-Smørum sogn.

Selv om det hedder Konfirmandhuset, skal man ikke have kigget på listen af aktiviteter i huset ret længe, før det tydeligt fremgår, at der foregår meget andet:

Korsang, tirsdagsspisning, kvindekreds, babysalmesang, foredrag, bibelstudiekreds, koncerter, Nørklecafé, herremad og vinsmagning - for bare at nævne nogle eksempler.

Poul Sørensen forklarer, at der er brug for mere plads til det altsammen. Langt de fleste af aktiviteterne skal flyttes over i tilbygningen, der vil blive opført med kælder og to etager.

“Her vil vi også have depot, og så vil vi indrette bedre kontorforhold i den nuværende bygning. Vi vil også udvide og forbedre køkkenforholdene”, siger han og tilføjer, at den nuværende bygning og den nye tilbygning vil blive adskilt af en glasgang.

Konfirmandhuset har ikke været udvidet siden det blev opført i 1981. Tilbygningen vil være på i alt 180 kvadratmeter og forventes færdig til august i år.

Det samlede byggeprojekt forventes at koste omkring 11 millioner kroner, en udgift som menighedsrådet dels har sparet op til i længere tid, dels har søgt om og fået offentlige midler til at få dækket, forklarer Poul Sørensen.

Tilbygningen forventes færdig til august.

Tilbygningen forventes færdig til august.

Publiceret 22 February 2018 00:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV