Jyllinge-elever tæt på landbrugets virkelighed

Gård ved Ørsted med i projekt Åben Skole for 8. klasserne

Mange forbrugere ser oftest kun resultatet af landbruget, når turen går til supermarkedet – men forud går et stort stykke arbejde. Det arbejde ser Jyllinge Skoles 8. klasser nærmere på lige nu.

De to studielinjer 'Science' og 'Hands on' prøver nemlig kræfter med et nyt projekt, hvor de skal se nærmere på alt det, der skal til, når man som Jørgen Skou Larsen producerer Hereford-kvæg af den absolut højeste kvalitet.

Jørgen Skou Larsen er femte generation på gården ved Østrup. Interessen for landbruget har altid været stor, og ønsket om at dele sin passion med de unge er nu blevet til et skoleprojekt.

Vil vise de unge alt

“Mit mål med projektet er egentligt ret simpelt, for jeg vil gerne vise de unge alt, hvad der indgår i at drive en produktion. De har for eksempel taget prøver i stalden og af jorden i dag, og skal senere analysere dem. Det afføder naturligvis en masse gode spørgsmål, og jeg skal blandt andet vise en gruppe, hvordan jeg kan vide, hvor meget gødning jeg må bruge på mine marker,” forklarer Jørgen Skou Larsen i en pressemeddelelse.

Blandt eleverne er entusiasmen stor, og undervisningen, der tager udgangspunkt i landbruget, får mange positive røster med på vejen. Opgaven er som udgangspunkt fri, forklarer lærer Tine Voigt:

“Der er en ret stor bredde i at arbejde med Åben Skole, og vi har for eksempel elever, der ser nærmere på forskellene på konventionelt og økologisk landbrug, mens andre skriver om dyrevelfærd. Der er mange indfaldsvinkler til det her,” forklarer hun.

Det er første gang, Roskilde Kommunes skoler arbejder sammen med landbruget på denne måde. Er pilotprojektet en succes, så ventes det at fortsætte fremover.

Hele projektet er casebaseret, hvilket vil sige, at alle elevernes opgaver og alt materialet dertil afspejler det, som Jørgen Skou Larsen hver dag arbejder med for at drive sin gård.

Åben Skole-samarbejdet med foreninger, virksomheder, organisationer og institutioner er skrevet ind som en del af folkeskoleloven.

jesl

Publiceret 01 March 2018 05:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV