Effektivisering af skoleområdet vedtaget:

Specialtilbud i Egedal bliver sammenlagt og lukket

Byrådet skulle finde 5,7 mio. kr. på skoleområdet. Det kommer blandt andet til at betyde, at ’Pusterummet’ lukker, autismetilbud samles.. Gode løsninger på en svær problemstilling, lyder det fra byrådet

Af
Jakob Markert

egedal Tilbage i 2016 igangsatte Egedals daværende byråd en proces mod at finde besparelser på skoleområdet. Siden har arbejdet med at finde dette beløb stået på, og på byrådsmødet onsdag blev det så endeligt vedtaget hvilke områder, der bliver berørt af effektiviseringer for i alt 5,7 mio. kr. Penge, der blandt andet skal findes ved ændringer på flere af kommunens specialtilbud.

”Det her har været et langt forløb. Der skulle findes 12,3 millioner kroner, besluttede det gamle byråd. Så har vi haft workshop og flere arbejdsgrupper. Nu står vi med en reduceret effektivisering på 5,7 millioner kroner. Det er altsammen noget, skoleudvalget vil følge tæt. Den her model indeholder ikke en endegyldig fordeling,” sagde Betina Hilligsøe (V), formand for børne- og skoleudvalget på byrådsmødet.

Også Ib Sørensen (S) var positiv: ”Der er ingen grund til panik ude i organisationen. Det er vigtigt at huske, at det her ikke er startet i noget positivt, men det er det blevet til”

I de i alt syv vedtagene punkter fremgår det, at 'Pusterummet', der er et tilbud til elever med særlige udfordringer, skal nedlægges, således at målgruppen fremover i stedet vil blive inkluderet i passende tilbud inden for distriktet.

Det blev ligeledes besluttet at samle kompetencer inden for autisme på ét sted. Det betyder, at de nuværende to tilbud på afdeling Balsmoseskolen og Ung Egedal i fremtiden bliver samlet til ét på Balsmoseskolen.

Sammenlægningen af kommunens autismetilbud vækker bekymring hos flere forældre til børn med autisme. I et høringssvar sendt til kommunen inden onsdagens byrådsmøde lyder det blandt andet:

“Med dette høringssvar håber jeg, at besparelserne på Ung Egedals autismetilbud bliver taget af bordet. Det er det eneste tilbud i Egedal Kommune, der efter min mening tilgodeser de allerdårligste unge, og giver dem en mulighed for at føle sig som 'almindelige' unge, der har en skoledag og går til eksamen. Et tilbud, der er med til at sikre, at de unge får mulighed for at blive uddannelsesparate og komme videre i uddannelsessystemet."

Publiceret 02 March 2018 10:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV