Fattig på kvadratmetre:

Så sælges huset hurtigere

Skal du sælge huset hurtigt, så er det en fordel, at det er et lille hus

I Nordsjælland slår køberne langt hurtigere til, hvis huset er fattigt på kvadratmeter, viser en opgørelse fra boligsiden Boliga.

Sidste år forsvandt huse på mellem 50 og 100 kvadratmeter nemlig langt hurtigere fra internettets udstillingsvindue end deres større pendanter. 94 dage tog det at sælge et af husene i den mindre størrelse, mens det til sammenligning tog 164 dage at sælge et hus på mere end 200 kvadratmeter.

Dyrere og mere arbejde

Der er flere grunde til, at det tager længere tid at få den underskrevne købsaftale i hus på pladspalæet:

“Det skyldes nok en kombination af, at det henvender sig til et mere smalt segment af boligkøberne, da man typisk skal være en større familie med behov for meget plads, og samtidig er der også det økonomiske aspekt,” siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.

“Boligpriserne er steget en del gennem de senere år, og dyrere kvadratmeterpriser i kombination med udsigt til højere udgifter til renovering og vedligeholdelse af boligen over tid betyder også, at flere nok overvejer en ekstra gang, om de har et reelt behov for så meget plads,” siger han.

Desuden peger han på, at der også et praktisk element: for jo mere plads, jo flere kræfter og mere tid skal der bruges på rengøring og vedligeholdelse.

Over hele landet

De hurtigste handler i Nordsjælland er sket på huse mellem 51 og 100 kvadratmeter i Halsnæs Kommune - det tog 65 dage. Mens det er de helt store huse i Fredensborg Kommune, der må stå til salg i længst tid. Helt præcist er de nået op på 220 dage.

Publiceret 02 March 2018 14:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV