Borgere og politikere har fået nok:

Bussen kører som vinden blæser

Der er stor utilfredshed med den ustabile kørsel af Bus 217 i Gundsømagle og Jyllinge. Nu vil udvalgsformand Karim Arfaoui finde løsninger med Movia

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Bus 217, der én gang i timen kører fra Veksø Station til Jyllingecentret, spiller en betydelig rolle for pendlerne i landsbyen Gundsømagle.

Men der er bare det problem, at bussen gennem længere tid har kørt som vinden blæser med flere uregelmæssigheder.

“Det er meget uholdbart. Jeg ved, at flere borgere i Gundsømagle har opgivet bussen, for de kan ikke regne med, at den kommer til tiden. Forleden var den eksempelvis tolv minutter forsinket. Det holder jo ikke,” siger Palle Gram Jørgensen, der er formand for Gundsømagle Landsbyråd.

Tirsdag morgen blev “Bus 217” så kigget efter i sømmene, da Palle Gram Jørgensen mødtes ved byens stoppested ved Brugsen med Roskilde-byrådsmedlem og lokalpolitiker Morten Gjerskov (S) samt klima- og miljøudvalgets formand Karim Arfaoui (S).

Parterne kunne ved selvsyn konstatere, at bussen var flere minutter forsinket, og det får nu politikerne i arbejdstøjet for at finde løsninger med trafikselskabet Movia.

Vigtigt for bysamfundet

“Busbetjeningen af et lokalsamfund som Gundsømagle er utrolig vigtig. Gundsømagle er et stærkt og levende bysamfund, som selvfølgelig skal kunne stole på at børnene kan komme i skole til tiden – og at man med bus kan stole på at nå S-toget i Veksø,” siger Karim Arfaoui, der nu vil tage sagen op med forvaltningen i Roskilde Kommune.

Helt uholdbart

Det glæder Morten Gjerskov, som er ivrig efter en forbedring af “Bus 217”.

”Jeg er rigtig glad for at, vi får sat gang i løsningen af problemerne med bussen, for det er helt uholdbart, som det kører lige nu. Sådan skal det ikke være, for ruten er meget vigtig for borgerne i Gundsømagle,” siger Morten Gjerskov.

Politikernes fokus på busruten bliver også modtaget med åbne arme hos landsbyrådet.

“For os i Gundsømagle er “Bus 217” den korteste vej til en togstation, nemlig stationen i Veksø. Derfor har det stor betydning, at vi kan regne med bussen, men siden sommer har det faktisk været et problem. De mange forsinkelser skyldes muligvis, at “Bus 163” fra Måløv til Veksø bliver forsinket på sin rute, inden den rammer Veksø Station og bliver til “Bus 217”, men det må der findes en løsning på. Vi ser også meget gerne, at bussen kommer oftere end én gang i timen, men i første omgang skal den bare komme til tiden,” siger Palle Gram Jørgensen.

Publiceret 09 March 2018 00:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV