Eliten i dansk tennis var i weekenden samlet til DM i Ølstykke:

Stjernestøv i lange baner

Cirka 1000 tennis-fans lagde lørdag og søndag vejen forbi Ølstykke Tennishal for at få et glimt af Danmarks måske næste Caroline Wozniacki. Det var andet år i træk, at den lokale tennisklub var vært for Danmarksmesterskabet for hold

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Caroline Wozniacki manglede. Det samme gjorde Wimbledon-vinderen Frederik Løchte Nielsen og kæmpetalentet Clara Tauson.

Men ellers var det ypperste af dansk tennis i weekenden samlet i Ølstykke til Danmarksterskabet for hold - en begivenhed, som Dansk Tennisforbund for andet år i træk havde tildelt Ølstykke Tennisklub.

“Det er vi rigtig stolte over, for som klub kan du nærmest ikke få et større tennis-arrangement til byen. Det er med til at sætte Ølstykke Tennisklub og Egedal Kommune på landkortet. Derudover viser vores værtsskab, at vi altså også kan nogle ting 40 kilometer fra København,” siger Martin Jørgensen, næstformand i Ølstykke Tennisklub.

Og de godt og vel 1000 mennesker, der begge dage lagde vejen forbi den lokale tennishal, blev også godt underholdt i form af tætte kampe, spændende dueller og tennis på allerhøjeste niveau.

Toppen af poppen

Således gav HIK-spilleren Thomas Kromann og KB-spilleren Martin Pedersen flere gange prøver på deres kvaliteter, ligesom de internationale stortalenter og Fed Cup-spillere Karen Barritza og Emilie Francati levede op til forventningerne.

“Vi kan bestemt ikke klage over niveauet. Det var toppen af poppen, og det kunne man godt se både lørdag og søndag. Det var helt som forventet, så publikum fik en god tennis-oplevelse,” siger Martin Jørgensen, der er næstformand i Ølstykke Tennisklub.

Selv på sidelinien var der store navne - det største var nok den tidligere topspiller Kenneth Carlsen, der i dag er holdtræner for HIK.

Hans mandskab var på herresiden blandt favoritterne til at løbe med DM-guldet, men her løb Carlsen og kompagni ind i en skuffelse. Finalen blev nemlig tabt 4-2 til KB, der dermed kunne lade champagne-propperne springe.

På damesiden var Gentofte og Birkerød spået gode vinder-chancer, men DM-trofæet gik lidt overraskende til Hørsholm-Rungsted, der i finalen slog Birkerød med 4-2.

Mens glæde og skuffelse lyste ud af de mange spillere fra de syv deltagende klubber, så kunne Martin Jørgensen og resten af Ølstykke Tennisklubsøndag aften gøre status over endnu et vellykket DM-stævne i Ølstykke Tennishal.

“Det er ikke et arrangement, som man lige bliver tildelt og så planlægger fredag eftermiddag. Det kræver en hel del, for når landets tennis-forbund kommer til byen med sit DM-stævne, så skal alt lige fra mad til baner og omklædningsrum bare klappe, hvilket det heldigvis også gjorde,” siger Martin Jørgensen, som i den forbindelse roser klubbens frivillige.

Egedals borgmester Karsten Søndergaard havde også fundet vej til Ølstykke. Her ses han med Gentoftes Emilie Francati (yderst til højre) og Hørsholms Julita Saner (yderst til venstre)

Egedals borgmester Karsten Søndergaard havde også fundet vej til Ølstykke. Her ses han med Gentoftes Emilie Francati (yderst til højre) og Hørsholms Julita Saner (yderst til venstre)

Stor frivillig indsats

“Mange af dem mødte ind lørdag morgen kl. 7.30, og de forlod vel først hallen efter kl. 22.00. Det siger lidt om deres engagement. Havde de ikke sørget for alle de små detaljer, så var vi ikke lykkedes. Når man afvikler et DM-stævne, så skal man tænke på alt lige fra rengøring af baner og omklædningsrum til et lokale og opholdsrum for boldbørn og spillere,” siger Martin Jørgensen til Lokalavisen Egedal.

Kan I som klub overgå værtsskabet for et DM-stævne?

“Nej, det bliver svært. Så snakker vi en Davis Cup-kamp. Det ville være en drøm for vores klub, men det ville kræve tilskuere-faciliteter til lejligheden, som dog kunne løses med en mobiltribune. Man skal aldrig sige aldrig, for mange klubber byder sig til, og hvis man kan finde det rigtige setup, så kan det lade sig gøre.”

Mange mennesker fandt begge dage vej til den lokale tennishal for at se nuværende og kommende stjerner i aktion.

Mange mennesker fandt begge dage vej til den lokale tennishal for at se nuværende og kommende stjerner i aktion.

KB’s herrehold tog DM-guldet, hvilket skulle fejres med et holdfoto.

KB’s herrehold tog DM-guldet, hvilket skulle fejres med et holdfoto.

Publiceret 12 March 2018 00:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV