Esbjerg Emsemble kommer til Ledøje Smørum Musikforening

Ledøje Smørum Musikforening får den 8. april 2018 besøg af en 50 års jubilar, nemlig Esbjerg Ensemble.

Koncerten foregår i Kulturhuset, Flodvej 68, Smørum og starter kl. 16 (Obs starttidspunktet).

I efteråret 1967 flyttede en blæserkvintet til Esbjerg for at starte et ensemble. En strygekvintet, en pianist og en slagtøjsspiller sluttede sig til selskabet, og Esbjerg Ensemble var født som det første professionelle kammerensemble i Danmark. Opgaven dengang var den samme som nu – at fremføre klassisk kammermusik på højeste niveau, først og fremmest i det sydvestjyske, men også nationalt og internationalt.

Ensemblet består for tiden af 10 temperaments- og udtryksfulde musikere fra hele verden, alle særligt udvalgt for netop deres unikke egenskaber, fordelt som blæserkvintet, strygekvartet og slagtøj. Gæstemusikere på klaver og kontrabas bliver håndplukket til programmer, der kræver udvidet besætning.

Ensemblet fremfører ca. 80 koncerter om året herunder også skolekoncerter, musikteater, kammerkoncerter, festivalsamarbejder i ind- og udland, workshops for unge komponister og mange andre projekter. Danmarks Radio transmitterer mellem 6 og 8 af ensemblets kammerkoncerter om året. Udover koncerter i Danmark er Esbjerg Ensemble ofte at finde på internationale scener, den sidste tid gennem invitationer til bl.a. Festspillene i Bergen, Klangspuren Schwaz, Nordlichter Berlin, to større Taiwanturnéer og jævnlige koncerter i Nordtyskland.

Det er således et dybt professionelt ensemble, som afslutter Musikforeningens sæson 2017-2018.

Programmet for koncerten består af Strauss, Brahms, Outi Tarkiainen og en uropførelse af et nyt værk af Li-Ying Wu

Gæstebilletter til koncerten kan købes via Internettet ”LSMusikforening.nemtilmeld.dk”. Resterende billetter sælges ved indgangen. Musikforeningen modtager kun kontanter.

Publiceret 23 March 2018 00:00

SENESTE TV