Beboere så deres hus stå i flammer:

“Det er rigtig trist og hårdt”

Ægtepar fra Ganløse troede dårligt deres egne øjne, da deres gård gennem 35 år blev udsat for en voldsom brand lørdag eftermiddag

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Frederiksborg Brand & Redning måtte have hjælp udefra til at slukke lørdagens voldsomme gårdbrand på Almagerbakke i Ganløse.

En trelænget ejendom med stråtag stod i flammer cirka klokken 13.30, og efterslukningen blev ikke nemmere af den kraftige vind.

Ingen personer eller dyr kom til skade under branden, men skaderne på gården har efterfølgende vist sig at være så massive, at bygningen må betegnes som totalt nedbrændt - et chok for Grethe Sørensen og Flemming Corfitzs Nielsen, der har boet på gården i 35 år.

“Det er rigtig hårdt og trist at stå og kigge på. Det gør naturligvis ondt, men nu gælder det om at danne sig et overblik over, hvad der er gået tabt,” siger beboerne, da Lokalavisen Egedal træffer dem på grunden lørdag eftermiddag, mens brandfolk fra nær og fjern arbejder på højtryk for at få slukket ilden.

Det gik så hurtigt

Årsagen til branden er stadig ukendt, men Flemming Corfitzs Nielsen kan tydeligt huske, hvor flammerne opstod.

“Det er min klare formodning, at branden opstod omkring skorstenen fra brændefyret. Derfra gik der hurtigt ild i stråtaget, og jeg kunne se røg udenfor vinduet. Min nabo og jeg prøvede at slukkebranden, men flammerne havde alt for godt fat. Det gik så hurtigt,” siger Flemming Corfitz Nielsen.

Frederiksborg Brand & Redning var mødt talstærkt frem for at få styr på flammerne.

Frederiksborg Brand & Redning var mødt talstærkt frem for at få styr på flammerne.

Publiceret 09 April 2018 00:00

SENESTE TV