100 skoleelever fra Ølstykke til kamp mod affald:

“Vi må jo passe på naturen”

Elever fra 0. til 2. klasse på Stengårdsskolen i Ølstykke hjælper Danmarks Naturfredningsforening med at samle affald på stierne og arealerne omkring skolen

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Cigaretskodder, tomme flasker og masser af efterladt papir.

Fra tid til anden flyder det med affald på stier og grønne arealer i Egedal Kommune - en kedelig tendens, som Stengårdsskolen i Ølstykke nu er klar til at kæmpe imod.

Derfor har skolen i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening iværksat en affaldsindsamling på mandag, hvor cirka 100 børn fra 0. til 2. klasse tager arbejdshandskerne og går på affalds-jagt.

“Vi er meget trætte af at se på det affald, som ofte ligger og flyder rundt omkring, så vi er klar til tage en dag ud af kalenderen for at samle affald sammen på skolens arealer, men vi vil også gå rundt på stierne omkring skolen,” siger Rikke Sandemand, lærer i indskolingen på Stengårdsskolen.

Danmarks Naturfredningsforening, der i øvrigt også er aktuel med en landsdækkende affaldsindsamling, har leveret handsker og affaldsposer til de lokale Ølstykke-elever.

Plads til seks kilo affald

“Vi har fået udleveret nogle affaldsposer, hvor der er plads til seks kilo affald i én pose, så det er bare med at komme i gang. Vi har helt klart en forventning om at samle meget affald. Finder vi tomme pant-flasker, så veksler vi dem og bruger pengene på børnene,” siger Rikke Sandemand til Lokalavisen Egedal.

Hun lægger ikke skjul på, at kampen mod affald har en høj stjerne på Stengårdsskolen.

“Vi er en skovskole, som én gang om ugen har hver klasse i indskolingen en tur i skoven. Naturen og det at passe godt på naturen betyder meget for os, så denne affaldsindsamling går fint i tråd med de værdier, som vi underviser eleverne med. Det er nemlig ikke bare det at fjerne affald fra stier. Det handler også om læringen ved at fortælle eleverne, hvordan affaldet påvirker naturen, så der er flere ting i det,” siger Rikke Sandemand.

Publiceret 11 April 2018 06:00

SENESTE TV