Søstre fra Egedal vil hjælpe kræftramte børn:

Det vælter ind med legetøj

Opbakningen har været overvældende, lyder det fra Gitte og Helle, der håber på lige så stor opbakning til børneloppemarked i Stenløse Kulturhus

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Børn der rammes af kræft, har brug for en hjælpende hånd.

Det blev de to søstre, Gitte Thiel Morbech og Helle Thiel, på et tidspunkt sidste år enige om. De fik ideen til at holde et stort børneloppemarked, hvor al overskuddet skal gå til Børnecancerfonden.

“Vi fik ideen, da vi så “Familien på Bryggen”. Geggo, Linses datter, besluttede at samle ind til Børnecancerfonden. Det synes vi var så en god idé, så det ville vi også”, siger Gitte Thiel Morbech.

Så gik de i gang, og med overskriften “Gør en rigtig god handel, samtidig med at du støtter en god og vigtig sag” har opfordringen nu lydt gennem nogle måneder fra de to søstre, som bor i henholdsvis Stenløse og Ølstykke.

Med i opfordringen om at få et loppemarked op at stå, var ikke mindst at folk ville aflevere brugt børnetøj og legetøj. Det er gået over al forventning, fortæller de:

“Vi har fået så mange frivillige donationer, at vi ikke kunne have det hos nogle af os. Der står over 35 flyttekasser i kælderen hos vores mor”, fortæller Helle Thiel, og begge har et stort smil på læben over den massive opbakning.

I stuen hos den ene af dem står også en del kasser, og der er alt muligt slags legetøj, forsikrer de om:

“Dukkevogne, spil, tøj - alt muligt”, fortæller Gitte.

Kulturhuset 6. maj

Opbakningen var lige så stor, da de henvendte sig til Stenløse Kulturhus. Her stiller man lokaler til rådighed søndag den 6. maj fra klokken 11-16.

På loppemarkedet er der mulighed for at købe børnetøj i størrelse 0 – 16 år samt legetøj till meget billige penge.

Dagen vil også være fyldt med underholdning, for både små og store, og mulighed for at købe vådt og tørt til ganen.

På listen af underholdere er blandt andre tryllekunstneren Daniel Thomsen, kendt fra “Danmark har talent”, Youtuberen Futte, lig med Sofus Granlund, og de lokale musikere Maria Kjær og Emilie Fjeldsted.

Der bliver også lodtrækning med præmier til både børn og voksne, sponsoreret af lokale firmaer, blandt andet Kvickly og SportMaster. Al overskuddet går som nævnt ubeskåret til Børnecancerfonden.

Flyers og plakater ligger også fremme i stuen, klar til at blive sat op flere steder i kommunen.

Jo, de har haft travlt de to søstre. Der er sved på panden, mens de fortæller, men også brede smil.

“Nu håber vi så bare, at der kommer rigtigt mange i Kulturhuset den 6. maj. Ellers nytter det jo ikke så meget”, som Helle siger.

Man kan følge med i forberedelserne på Facebook, i grupperne “Børneloppemarked til fordel for Børnecancerfonden” og “Indsamling af tøj og legetøj for Børnecancerfonden”. Gennem den sidstnævnte gruppe er det stadig muligt at donere legetøj til den gode sag.

I kælderen hos deres mor står næsten 40 kasser mere, klar til Stenløse Kulturhus den 6. maj.

I kælderen hos deres mor står næsten 40 kasser mere, klar til Stenløse Kulturhus den 6. maj.

Et børneloppemarked står for døren i Stenløse Kulturhus.

Et børneloppemarked står for døren i Stenløse Kulturhus.

Publiceret 12 April 2018 06:00

SENESTE TV