Trods positive tal fra Movia:

Bus 217 fra Veksø til Jyllinge kører stadig som vinden blæser

Selvom Movia i en redegørelse kan melde om færre forsinkelser på “Bus 217”, så får politikerne i Roskilde Kommune stadig meldinger om flere forsinkelser

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Som Lokalavisen Egedal kunne fortælle i marts måned, så er der stor utilfredshed med den ustabile kørsel af “Bus 217”, der én gang i timen kører fra Veksø Station til Jyllingecentret.

Borgerne på ruten, ikke mindst i Gundsømagle, oplever nemlig jævnligt forsinkelser, når de skal til og fra skole eller arbejde med “Bus 217.”

Et problem, som Klima- og Miljøudvalget i Roskilde Kommune har fulgt og stadig følger tæt, selvom Movia er vendt tilbage med en positiv redegørelse, der melder om færre forsinkelser på ruten.

”Vi kan se på tallene, at forsinkelserne er gået meget ned fra november 2017 til februar 2018. Samtidig er passagertallene blevet meget højere – faktisk har de tre måneder haft flest passagerer sammenlignet med alle andre måneder i 2016 og 2017”, fortæller formand for Klima- og Miljøudvalget, Karim Friis Arfaoui.

Alligevel er man i udvalget ikke overbevist om, at bussen kommer til tiden.

“Vi er endnu ikke helt trygge, da vi stadig får meldinger om forsinkelser i de tidsrum, hvor borgerne er mest afhængige af bussen. Derfor vil vi holde et skarpt øje med pålideligheden og passagerudviklingen fremover. Vi tager også et møde med landsbyrådet og andre interesserede i Gundsømagle for at være sikre på, at linje 217 fungerer som den skal”, siger Karim Friis Arfaoui.

Morten Gjerskov (A), byrådsmedlem og lokalpolitiker fra Gundsømagle, tør heller ikke melde om en forbedring.

Skal se en stabil kørsel

“Jeg hører stadig, at bussen kører med forsinkelser om morgenen og eftermiddagen, hvor folk har brug for at den kommer til tiden. Det er fint, at udvalget følger udviklingen hos Movia, men vi skal også se en mere stabil kørsel. Hvis det ikke kan blive bedre, så må man finde en anden løsning end at koble ruterne sammen. Efter min mening, så har der i for lang tid været for meget slendrian fra Movia's side,” siger Morten Gjerskov.

Problemerne for “Bus 217” startede i august 2017, hvor ruten blev lagt sammen med linje 163, der kører i Egedal Kommune. Det medførte store forsinkelser i efteråret 2017, da den samme bus nu skifter linjenummer på Veksø Station.

Det har, ifølge Roskilde Kommune, den fordel, at begge kommuner har kunnet spare driftsudgifter, da man har undgået, at to busser holder stille i mange timer om dagen ved endestationerne.

Problemet er dog, at den oprindelige køreplan ikke var tilpasset trafikken. Det gav store forsinkelser, og Movia justerede derfor køreplanerne midt i december.

Publiceret 12 April 2018 05:00

SENESTE TV