Borgerne dyrker idræt som aldrig før:

På ét år har Egedal Kommune fået over 600 nye idræts-medlemmer

Nye tal fra DGI og Danmarks Idrætsforbund viser en fornem tilgang af medlemmer i Egedal Kommunes idrætsforeninger - nu skal fremgangen udnyttes, mener analytiker

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

Det går i den grad fremad for foreningsidrætten i Egedal Kommune.

Det viser de seneste medlemstal fra DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF).

På bare ét år fra 2016 til 2017 er Egedal Kommunes idrætsforeninger gået 603 medlemmer frem, så der nu er 19.842 medlemmer fordelt på kommunens 81 foreninger.

“Det er en pæn og flot stigning, som Egedal Kommune har grund til at være stolte over. Nu er det svært at sammenligne kommuner med hinanden grundet forskellige størrelser, men skal vi konkludere en landsdækkende liste, så kommer Egedal ind på 15. plads over de kommuner med den største vækst i foreningsidræt,” siger Michael Fester, analytiker hos Danmarks Idrætsforbund.

Et dyk ned i Egedal-tallene viser, at 439 voksne i aldersgruppen 25-59 år startede til idræt i 2017, men også børnene fandt vej til en sportsgren.

“Der er en lille fremgang af “nye” børn i 2017 i forhold til året før. Det er positivt for Egedal, da vi på landsplan oplever en tilbagegang blandt børnene,” siger Michael Fester, der understreger, at tre sportsgrene skiller sig ud i Egedals fornemme medlemstilgang.

“Tilgangen har været størst i svømning, fitness og golf,” lyder det fra analytikeren.

Dumpede på faciliteter

Det er ellers ikke mere end fem måneder siden, at Egedal Kommune fik en skuffende bundplacering i en stor landsdækkende undersøgelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Undersøgelsen, der lagde vægt på økonomi, faciliteter, idrætspolitik og frivillighed, sendte drøje hug til Egedal.

“Kommunen dumpede på forhold og faciliteter. Det var foreningernes oplevelser, der kom til udtryk i undersøgelsen, så på den baggrund er det ganske imponerende, at man trods utilfredshed med rammerne er gået frem i medlemstal. Det skal Egedal Kommune udnytte, for hvad kan det ikke blive til, hvis forholdene også følger med,” lyder det fra Michael Fester.

En holdning, som Charlotte Haagendrup (C), formand for Kultur- og Erhvervsudvalget i Egedal Kommune, er enig i.

“Først og fremmest er det fantastisk, at vi på kort tid har fået så mange flere idrætsaktive i kommunen. Det glæder mig, at folk vil op fra sofaen og dyrke noget idræt, men Michael Fester har ret. Fremgangen forpligter os politikere til at sikre og arbejde for bedre faciliteter og flere kvadratmeter. De nye tal bekræfter mig i, at vi gør klogt i at optimere vores faciliteter,” siger Charlotte Haagendrup, der bakkes op af socialdemokrat og 1. viceborgmester Ib Sørensen.

Stor politisk glæde

“Vi har i forvejen mange kvadratmeter til rådighed for idræt i større byer som Ølstykke, Stenløse og Smørum samt i vores mindre bysamfund som Veksø og Ganløse, men vi skal stadig arbejde hårdt for at sikre bedre forhold til brugerne. Det er vi også i fuld gang med,” siger Ib Sørensen.

Indtil videre vil han glæde sig over, at flere Egedal-borgere finder vej til et idrætstilbud.

“Det er meget opløftende, for det går fint i tråd med vores sundhedsprofil, hvor vi gerne ser vores borgere leve et aktivt og sundt liv. Noget tyder på, at det arbejde er ved at bære frugt,” siger Ib Sørensen.

Publiceret 13 April 2018 05:00

SENESTE TV