Interaktiv lysskærm på vej til Egedal:

Skal skabe liv og udvikling i ny bydel

Som en del af det levende lyslaboratorium Ligthing Metropolis får Egedal st en ny interaktiv lysskærm, der skal informere om aktiviteter i hele kommunen og promovere Egedal By

Om få måneder vil markerne bag Egedal Rådhus summe af gravemaskiner og arbejdsfolk, der måler op og graver huller til fundamenter til de nye boliger i Egedal By. Om blot et år - sommeren 2019 - vil nye familier flytte ind.

Den nye by får allerede nu en smart interaktiv infoskærm, der bliver sat op ved Egedal station. Infoskærmen kan ses fra Dronning Dagmars vej, når man kører ind mod Føtex og den nye Egedal By, og skal som en start promovere den nye bydel, men skærmen kan meget mere end det.

Ifølge planerne vil der komme omkring 5.000 nye beboere i den nye by - alle personer, der vil passere skærmen på deres vej ind og ud af byen.

Ved hjælp af den nyeste teknologi har man kombineret en solcelleskærm med en infoskærm, så skærmen er selvforsyndende med energi. Samtidig er skærmen interaktiv og kan reagere på lys, lyd og bevægelse i området.

Skærmen er meget fleksibel og kan derfor både bruges til promovering, trafikinformation, kulturkalender, lyskunst, lysinstallationer og lysshows til f.eks. byfester. Derudover kan den bruges til undervisning i kodning og programmering af smart lys og interaktive projekter i skole - og ungdomsskole.

Nyeste teknologi

“Vi valgt at satse på den nyeste teknologi - en fleksibel skærm, som kan bruges mange år frem og fungere som en indgang til den nye by. Skærmen kan både bruges traditionelt til informationer, men kan også bruges til visning af lyskunst. Tanken er, at den skal bidrage til at skabe liv og udvikling i den nye Egedal By - også når byen er etableret og ikke længere er ny,” siger Bo Vesth, der er formand for Teknik og Miljøudvalget.

Formålet med projektet er at skabe smarte løsninger til at styrke velfærden og samtidig gøre Øresundsregionen førende indenfor smart lys med henblik på at tiltrække de bedste virksomheder og generelt udvikle erhvervet.

“Vi er en kommune i vækst og vi er i gang med at bygge en helt ny by og det har givet stor værdi for Egedal at deltage i et regionalt projekt, der benytter den nyeste teknologi til at udvikle fremtidens byer,” siger Bo Vesth i en pressemeddelelse fra Egedal Kommune.

Publiceret 13 April 2018 06:00

SENESTE TV