Skolebørn i Jyllinge fordyber sig og konkurrerer om tid

”Om al tid” er temaet for årets skoleprogram under Forskningens Døgn. De kommende uger skal skoleelever i Jyllinge en tur på biblioteket og lege forskere, mens de fordyber sig og bliver klogere på fortiden, nutiden og fremtiden

De næste tre uger kan skoleelever fra Jyllinge lære at tænke som nysgerrige forskere, når de fordyber sig i tid - fortid, nutid og fremtid. Skoleprogrammet foregår på Jyllinge Bibliotek.

I grupper af 2-4 elever kan børn i 4.-6. klasse undre sig, stille spørgsmål og søge at finde svar. Grupperne skal blandt andet tælle årringe på et træ, undersøge principperne i et pendul, mærke deres indre ur og tolke spor af fortiden.

Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

“Forskningens Døgn er en fantastisk mulighed for, at børn kan komme tæt på videnskaben. Vi skal begejstre og vække deres nysgerrighed allerede fra barnsben, så de lærer at stille spørgsmål, være kritiske, og søge svar på det, de undrer sig over. For det er når vi er nysgerrige og prøver grænser, vi bliver klogere og får nye ideer,” siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Klar til undervisning

På Jyllinge Bibliotek vil en bibliotekar og elevernes lærere stå klar til at undervise eleverne ved forskellige stationer. Alle aktiviteterne er baseret på metoder og undersøgelser, som forskerne bruger i deres arbejde.

110 andre biblioteker rundt om i hele landet deltager også i skoleprogrammet, og har inviteret lokale klasser til at deltage.

Programmet munder ud i en landsdækkende konkurrence, hvor eleverne kan indsende en kort video med en underholdende og tankevækkende fortælling om tid og det, de har lært. Det kan for eksempel være, hvor de mærker tiden, måler tiden eller finder spor af fortiden. Der er en biograftur for hele klassen på højkant.

Det hele kulminerer med et stort finaleshow på Dokk1 i Aarhus. Her vil eleverne bag de tre bedste videoer blive fejret sammen med deres klasser, og en dommerjury vil kåre vinderen.

Publiceret 16 April 2018 00:00

SENESTE TV