Det spiller i Egedal:

“Vi er ved at blive en rigtig musik-kommune”

Mikkel Benn, leder af Egedal Musikskole, er begejstret for udviklingen, hvor flere og flere Egedal-børn finder glæde og sammenhold gennem musikken

Af
Kenneth Tanzer

Kenneth Tanzer

De store musikalske drømme lever i bedste velgående blandt de unge mennesker i Egedal Kommune.

På folkeskolerne viser flere og flere elever interesse for musikkens mange muligheder, og på den kommunale musikskole melder man om ventelister og en generel positiv udvikling.

“Der er ingen tvivl om, at vi i Egedal er ved at blive en rigtig musik-kommune,” siger musikskolens leder Mikkel Benn i forbindelse med onsdagens koncert på Maglehøjskolen i Ølstykke.

Han lægger ikke skjul på, at den støt stigende musik-interesse blandt andet skyldes det daglige samarbejde mellem musikskolen og Egedals folkeskoler.

“Uanset om du er på musikskolen eller ej, så skal vi gøre musikken mere tilgængelig for vores børn og unge. Det handler om at aktivere dem musikalsk i folkeskolen, da musikken er en kulturel dannelse. Det er vi på vej til at lykkedes med i Egedal, og vi er faktisk blevet inviteret ind i kulturministeriet for at fortælle om vores erfaringer mellem musikskole og folkeskoler. Koncerten i Ølstykke er et godt eksempel på, hvor meget der kommer ud af sådan et samarbejde,” siger Mikkel Benn.

At musikken blomstrer i Egedal, kom også til udtryk for nylig, da 17-årige Mille Hassenkam fra Ølstykke vandt X Factor på DR.

Se bare på X Factor-Mille

“Hun er et godt eksempel på, hvor langt man kan drive det til, hvis man tidligt finder glæden ved musikken. Hun er tidligere elev på musikskolen, og det siger lidt om skolen og den generelle positive udvikling i Egedal, at hun kan gå hele vejen i et stort musikprogram. Hun er dog ikke den eneste. Vi har udviklet sangere og professionelle sangskrivere, så vi har en god og lokal platform, hvis man vil musikken og investere tid i den,” siger Mikkel Benn, som samtidig understreger vigtigheden af at kunne rumme alle børn og unge med forskellige drømme og visioner.

“Vi underviser i, at børnene finder så meget glæde i musik, at de kan have det med i resten af livet, for det er en mental sundhed. Nogle har store stjerne-drømme, mens andre bare vil prøve det af i en periode. Begge dele er der plads til i Egedal,” siger Mikkel Benn.

Publiceret 19 April 2018 00:00

SENESTE TV