Det er i særdeleshed på Norddjurs og i Horsens kommune, at huskøberne har haft held med at slå lidt af sælgerne.

Det er i særdeleshed på Norddjurs og i Horsens kommune, at huskøberne har haft held med at slå lidt af sælgerne.

74 procent af Nordsjællands huskøbere har fået rabat på handlen

Det kan godt betale sig at gå til forhandlingsbordet, når man skal købe bolig i Nordsjælland

Du får nok et par skæve smil og forundrede blikke, hvis du indleder en forhandling om indkøbene på rullebåndet, når kassedamen i det lokale supermarked har scannet varerne og sagt det obligatoriske; “Så bliver det..”

Samme reaktion kan du måske vække i ejendomsmæglerne, hvis du, efter han har vist kvadratmeterne frem, blot siger “top” til prisen på salgsopstillingen.

I hele 74 procent af de handler, der er foretaget i Nordsjælland i år, er det lykkedes køberne at forhandle boligerne ned i pris.

Og det er ikke kun småpenge, der har været at komme efter for de nyslåede husejere.

Tal fra Boliga viser nemlig, at køberne i otte af Nordsjællands 13 kommuner i år har forhandlet sig til et gennemsnitligt afslag på mere end 100.000 kroner. Og i Gentofte og Hørsholm kommune sågar over henholdsvis 300.000 og 400.000 kroner.

“Boligmarkedet har det godt, der er mange handler og priserne stiger, men et afslag i udbudsprisen ved køb er fortsat normen. Det er kun meget få sælgere, der kan tillade sig at være komplet urokkelige på prisen, hvis de vil have huset solgt,” siger Mira Lie Nielsen, der er bolig- og formueøkonom hos Nykredit.

Rabat i liebhaverland

Det er i særdeleshed i de klassiske whiskeybælte-kommuner, at huskøberne har haft held med at slå lidt af sælgerne. I Rudersdal, Gentofte, Hørsholm og helt i front Lyngby-Taarbæk er det nemlig mellem 80 og 84 procent af de handler, der er tinglyst i år, der er blevet solgt under prisen på salgsopstillingen.

“Sælgere og ejendomsmæglere har måske - især på et meget varmt boligmarked som Nordsjællands - incitament til hele tiden at skubbe priserne op for at se, om det kan lade sig gøre. Nogle gange kommer den så for højt op og giver derfor en relativt lang salgstid og afslag,” siger Mira Lie Nielsen.

Halsnæs er den kommune i Nordsjælland, hvor sælgerne har været mindst villige til at sænke prisen.

Her der det nemlig kun i omkring halvdelen af 2018's handler, at der er givet rabat. Den rabat, der er givet, svarer til et nedslag på gennemsnitlige 2,6 procent - eller omregnet til kroner: cirka 43.600 kr.

Publiceret 20 April 2018 14:00