Tine Schlichting blev kåret som Årets Dansktop-talent ved den årlige uddeling.

Tine Schlichting blev kåret som Årets Dansktop-talent ved den årlige uddeling.

Fik at vide hun aldrig kunne synge igen:

Tine til tops på Dansktoppen

Sanger fra Buresø blev mod alle odds kåret som årets Dansktop-talent ved det årlige show i Boxen

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

buresø “Gåsehuden har ikke lagt sig helt endnu”. Sådan lyder ordene med et stort smil fra Tine Schlichting. Den 43-årige sanger fra Buresø prøver stadig at forstå, hvad der er sket i Boxen i Herning. Ved den årlige uddeling af Dansktop Prisen strøg hun til tops, som årets Dansktop Talent, i kategorien “Mig og min mentor”. Med sangen “Slap af” - og ikke nok med det: Det var efter et forløb, hvor hun havde dannet parløb med Dario Campeotto. I en kategori, hvor det handlede om at en erfaren sanger skulle give et lovende talent hjælp og sparring. “Han har altid været mit store idol. Han er jo fantastisk, et helt livsstykke, der har været en inspiration gennem hele min opvækst”, fortæller Tine Schlichting glædesstrålende.

“En stor nedtur”

Sangkarrieren så ellers på et tidspunkt alt andet end lys ud for Tine, der tit og ofte har optrådt på Ganløse Kro og Centralhjørnet i indre København. Efter en trafikulykke måtte hun opereres i skulderen - og her måtte lægen skubbe til Tines stemmebånd. Bagefter fik hun at vide af en specialist, at hun aldrig ville komme til at synge igen. “Det var en meget grim omgang. En stor nedtur”, fortæller Tine Schlichting, der var lige ved at opgive håbet om at synge igen. Men så fik hun et godt råd, af en erfaren herre i branchen: “Keld Heick sagde, at han kendte en specialist på Bispebjerg Hospital. Jeg kom i behandling her, og blev henvist til en talepædagog. Det tog et helt år at komme op igen.” Nu er den 43-årige Buresø-kvinde stærkt på vej tilbage igen. Hun mærker nok, at stemmen ikke er hvad den har været, men den er der: “Jeg skulle synge “Over the Rainbow” i bare halvandet minut til Rainbow Award 2017, og der var jeg meget træt bagefter.”

Dario ringede

Men Tine fik kæmpet sig vej op igen, og en dag ringede telefonen. Det var Dario Campeotto, der havde spottet dansktop-talentet: “Han havde sagt ja til at være mentor til Dansktop Prisen 2018, og han ville gerne have med.” Resten er nærmest et eventyr, ren optur for Tine Schlichting, der stadig forsøger at forstå, at hun strøg helt til tops - med sangen “Slap af”, der er skrevet af Rasmus Krogsgaard og Mickey Pless. Hun håber nu at kunne komme til at optræde igen for sit trofaste publikum på Ganløse Kro, hvor hun tit har optrådt sammen med Mickey Pless, blandt andet til julefrokoster og oktoberfester: “Jeg håber meget at komme tilbage”, slår hun fast.

Et gyldent øjeblik for Tine Schlichting - omgivet af fra v. Dorthe Kollo og Dario Campeotto, hendes store idol. Foto: Søren Lamberth/Aller.

Et gyldent øjeblik for Tine Schlichting - omgivet af fra v. Dorthe Kollo og Dario Campeotto, hendes store idol. Foto: Søren Lamberth/Aller.

"Han er jo fantastisk, et helt livsstykke", siger Tine Schlichting om sin mentor og store idol, Dario Campeotto.

Publiceret 24 April 2018 10:00

SENESTE TV