Rejser Annoncer
Oplevelses- & kulturrejse

Færøerne

Oplev en ø-gruppe med folkesjæl, kultur og ikke mindst sin storslåede natur!

7 dage - inkl. fly, transport, fuldpension, udflugter og masser af kultur

Her har du muligheden for at tage med på en oplevelsestur ud over det sædvanlige. Et møde med Færøerne - naturen, kulturen og historien - arrangeret og guidet af færøske Arnhild P. Kier.

Med baggrund i hendes færøske rødder og hendes erfaring fra tidligere ture til Færøerne, er rejsen sammensat så du kommer helt tæt på de lokale og oplever

Færøerne som de bør opleves på 7 dage - guidet af en rigtig færing!

Klik her for at booke rejsen

Program

Dag 1 - mandag d. 16. maj

Sightseeing på øen Eysturoy. Hvor vi oplever en af Færøernes absolut flotteste ruter til bygden Gjógv. Her skal vi bo i tre døgn på det 2 stjernede Hotel Gjáargard. På ruten ser vi Færøernes højeste fjeld Slættaratind, Risin og Kellingin (Risin og Kællingen). Vi besøger et færøsk hjem i bygden Eidi og ser Kronprinsesse Marys bænk med sin fantastiske udsigt udover Atlanterhavet m.m.

Dag 2 - tirsdag d. 17. maj

Vi besøger den gamle 'vikinge bygd' Gøta, hvor vi besøger bygdens historiske huse tilbage til vikingetiden og ser bl.a. den gamle kirke fra 1883 og den nye kirke fra 1984, der er udsmykket med glaskunst lavet af den færøske kunstner Trøndur Patursson.

Frokosten nyder vi i Arts & Crafts centre, Ribarhús & Piddasahandil, i nabobygden Fuglefjord. Her får vi en smag af lokal historie og kultur via fortællinger og fremvisning.

Bagefter tager vi på en oplevelsesrig fjeldtur. En fantastisk flot vandretur i let terræn. En tur fyldt med sagn og historier som vi vil se og høre om på vejen.

Turen tager ca. 2½ time og er i let terræn hvor alle kan være med.

På vej tilbage til hotellet, besøger vi den lokale bonde i bygden Gøta. En spændende oplevelse hvor vi nyder vores middag i kulturelle omgivelser.

Dag 3 - onsdag d. 18. maj

Kører vi til bygden Rituvík, hvor vi tager på sightseeing og derefter på fjeldvandring til bygden Lamba. Det er en fantastisk flot og historisk tur, hvor vi bl.a. nyder synet over øen Nólsoy og bygden Lambavík, hvor det danske skib Norske Løve, strandede nytårsaften i 1707.

Turen er i let terræn hvor alle kan være med og tager ca. 2½ time.

Bagefter besøger vi Den Færøskehave i Søldafirdi, som er kendt for sin spændende samling af færøske planter, samt dens fantastiske beliggenhed med udsigt udover fjorden og ikke mindst deres fantastiske fiskesuppe, som vi selvfølgelig smager inden vi kører tilbage til hotellet.

Dag 4 - torsdag d. 19. maj

Besøger vi øen Nolsoy med sine godt 220 indbyggere. Her får vi den fantastiske oplevelse af livet på en af Færøernes mindste øer, alt imens vi kan nyde synet af Thorshavn, der med sit storby liv, ligger så smukt kun 20 min. sejlads fra øen.

Her vil vi opleve fantastiske vandreture, historiske steder og sagn. Aftenen byder på en kulturel madoplevelse med grillet lam, tilberedt ude i det fri. Bagefter inviterer de lokale til færøsk dans og musik. Også vil der være mulighed for at at nyde aftenhimlen i øens vildmarksbad med udsigt udover Atlanterhavet, med Thorshavn ude i horisonten.

Øen har ingen hotel. Til gengæld er der hyggelige sommerhuse med sin færøske atmosfære, som vi har lejet til overnatning.

Inden vi sejler over på Nólsoy, tager vi på sightseeing i hovedsteaden Thorshavn, der som en af verdens mindste hovedstader, byder på masser af kreativitet, liv, historie og kultur. Her vil vi vandre i byens historiske bydel Tinganes, opleve spændende arkitektur og kreativitet i byrummet og spadsere i byens smalle gader og stier, inden vi sætter os i færgen over til Nólsoy.

Dag 5 - fredag d. 20. maj

Sejler vi tilbage til Thorshavn, hvor vi de næste på det 3 stjernede Hotel Thorshavn, beliggende ved det hyggelige havnemiljø, midt i Thorshavn.

Bagefter besøger vi Lagtingshuset, der ligger så flot, placeret i hjertet af Thorshavn. Vi bliver vist runt af en af lagtingsmedlemmerne, der byder på spændende fortællinger og inviterer os ind i selve Lagtingssalen, der huser et af verdens ældste Parlamenter. En oplevelse der giver et spændende politisk indblik i den færøske kultur.

Efter frokost er der tid til at opleve byen og dens spændende forretningsliv på egen hånd.

Om aftenen er der arrangeret en Færøsk Kulturaften i bygden Kirkebø, en af Færøernes mest vigtigste lokaliteter. Aftenen byder på rundvisning, musikalsk indslag samt spisning i en af verdens ældste beboede tømmerhuse, Roykstovan, der er over 1000 år gammel. Vært denne aften er familien Patursson, som er 17. generation der bor i huset.

En uforglemmelig aften der byder på en kulturel indsprøjtning udover det sædvanlige.

Vi overnatter på Hotel Thorshavn*** i Thorshavn, hvor vi skal overnatte de sidste to nætter.

Dag 6 - lørdag d. 21. maj

Sightseeing ad Oyggjarvegin til bygden Vestmanna på Eysturoy. Oyggjarvegurin er den gamle vej til Thorshavn, der blev bygget under den kolde krig og byder på spændende fortællinger om historiske steder som den gamle NATO Station og kuplerne, der begge havde en vigtig rolle på Færøerne under krigen. Det er en særdeles smuk tur med en gribende udsigt ud over fjeldtopperne.

Efter frokost, sejler vi til Vestmannabjørgini. En fantastisk tur hvor Færøerne opleves til vands på bedste maner med sit rige fugleliv. Som meroplevelse på denne tur, er der arrangeret en til bygden Saksun, med den store sandstrand og enestående beliggenhed.

Den sidste aften slutter vi med en kulturel madoplevelse på en af Thorshavns historiske restauranter, Restaurant Barbara, hvis navn er relateret til præsteenken Barbara, som vi kender fra filmateriseringen af historien fra 1700 tallet, om den livsnydende kvinde der bl.a. gifter sig med den danske præst Poul Aggersøe.

Dag 7 - søndag d. 22. maj

Kører vi mod Vágar Lufthavn. De sidste timer på Færøerne, inden afgang fra lufthavnen, nyder vi i bygderne Bø og Gásadal, på øen Vágoy. Her oplever vi Færøernes fantastiske natur og kultur til fulde sammen med lokal historiefortæller. Vi går en tur ud til den fantastiske udsigstpost Múlafossi í Gásadali, besøger det gamle køken (souvinirs butik i dag) og ser kunstneren Tróndur Pæturssons facinerende lamper, der kan opleves i den lokale skole. Í Bø får vi rundvisning i bygden og hører lokale fortællinger, går en tur ned til vandet og besøger bygdens kirke hvor vi, hvis muligheden viser sig, hører færøske toner i kirken. Til sidst nyder vi turens sidste frokost i historiske omgivelser, i Pakhuset i Bø, inden turen går videre til Vágar Lufthavn.

På vej mod lufthavnen kan vi fra bussen, en sidste gang nyde den enestående natur som vi passerer, inden vi om lidt skal sige farvel til Færøerne for denne gang.

(Der tages forbehold for ændringer i programmet)


Publiceret: 24 August 2016