Rejser Annoncer
Det mystiske Lykien

Lykien

Uforglemmelig rundrejse i Det mystiske Lykien

En rejse i Lykien er en mytisk rejse til lysenes land, til den gamle lykiske civilisation, som var en af de rigeste og mest mystiske regioner i Anatolien. I dette "Lysenes land", som det blev kaldt i Antikken, er de gamle byer nærmest forenet med naturen.

Byerne i det antikke Lykien lå på Teke-halvøen i Middelhavsområdet. Det antikke Lykien er omkranset mod syd af Middelhavet, mod vest af Karya og mod øst af Pamfylien. "Den lykiske Enhed", som bestod af 23 byer, blev bygget i midten af det første århundrede f. Kr. Denne enhed er den første demokratiske enhed i historien og har også været en kilde til inspiration for nutidens demokratiske system.

Demre: Den antikke by Myra er velkendt med dens grave, romerske teater og Skt. Nicholas-kirken bygget i den byzantinske tidsalder.

Dalyan: I Antikken mente man, at jo højere en grav lå, jo tættere kom den afdøde på Gud. Derfor er grave for konger og andre vigtige personer hugget ind i bjergene i Kaunos og nogle af de vigtigste symboler i Dalyan.

Efesos: Den antikke by, en af verdens store centre, har altid spillet en vigtig rolle inden for civilisation, videnskab, kultur og kunst gennem hele sin historie, der går tilbage til 4.000 f.Kr.

Jomfru Maria: Kirken, hvor Maria, mor til Jesus, tilbragte sine sidste år sammen med Skt. Hans (Yuhanna), er et pilgrimssted for kristne og betragtes også som et helligt sted for muslimer.

Pamukkale: Navngivet som Hierapolis i de tidligste tider er et levn fra den antikke by i Büyük Menderes-gravsænkningen i det ægæiske område. Dette naturlige vidunder omfatter havne, varmt kildevand mellem 35–100°C og består af kalksten og mineraler. Pamukkale er stadig kendt som det ældste helsebringende feriemål i historien.

På rejsen vil der også være mulighed for tilkøb af spændende udflugter og seværdighedsbesøg.

Klik her for at booke rejsen Husk at oplyse kampagnekode POLA16DK, for at få korrekt pris.

Sådan gør du: Ved at klikke på linket føres du over på Deturs hjemmeside. Her vælger du afrejsedato og starter din bestilling ved at klikke på den viste pris . På trin 2 i bestillingsprocessen indtaster du rabatkoden POLA16DK, og din rabat fratrækkes herefter prisen.

Eksempel: Normalprisen i november 2016 er 4.796,- pr. person. Med rabatkoden POLA16DK sparer du hele 67% pr. person, så din pris ender på 1.596,-

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Antalya

Deturs guide byder os velkommen i lufthavnen og ledsager os til busserne, som kører os til hotellet.

Dag 2: Demre - Myra – Sankt Nikolaus

Efter morgenmaden kører vi til Demre gennem områder med storslået udsigt til Taurusbjergene og Middelhavet. Vi begynder med at besøge den antikke by Myra*, som er berømt for Lykiens klippegrave og det gamle romerske teater. Vi besøger også den nærliggende Sankt Nikolaus' kirke*, som er en ruin fra Det Byzantinske Rige, og som indeholder Sankt Nikolaus' grav.

Dag 3: Dalyan – Kaunos – Kusadasi

Turen går videre til naturskønne Dalyan. Vi tager på en tre timers bådtur på Dalyan-floden, hvorfra vi kan nyde udsigten til de lykiske kongegrave, der er hugget ind i klipperne. Stranden Iztutu er helt spektakulær med sit turkise, krystalklare vand og de fine, gyldne strande. Stranden er hjemsted for den sjældne og truede Uægte karetta -havskildpadde, som år efter år vender tilbage for at lægge æg i sandet.

Dag 4: Efesos – Jomfru Marias hus

Tidligt om morgenen besøger vi Efesos' arkæologiske friluftsmuseum* og går igennem Magnesia-porten og ind i det antikke Efesos' administrative sektion. Vi ser Odeon, Trajan-fontænen, Scholastica-dampbadene, Hadriantemplet og det imponerende bibliotek Celsus. Det store teater, hvor Paulus har prædiket, er en af antikkens største med 24.000 siddepladser. Om eftermiddagen besøger vi Jomfru Marias hus*, hvor det siges, at Jomfru Maria tilbragte de sidste år af sit liv. Stedet blev gjort berømt under paverne Paul VI og Johannes Paul II's rejser. I november 2006 aflagde Pave Benedikt officielt besøg i Jomfru Marias hus.

Valgfri udflugt: Landsbyen Sirince. Vi besøger en landsby med historiske monumenter. Grækerne boede her indtil 1920. En dejlig mulighed for at opleve de tyrkiske landsbyboeres traditionelle livsstil.

Dag 5: Kusadasi – Pamukkale

Vi kører gennem dalene til Pamukkale* og Hierapolis, som er opført på UNESCOs Verdensarvsliste. Pamukkale betyder "bomuldsborgen". Vi ser de snehvide kalkterrasser med bassiner og vandfald, der er kendt for deres helbredende, mineralholdige vand. I Pamukkale ser vi også den romerske by Hierapolis med antikkens største kendte gravplads. En af verdens mest velbevarede teatre ligger i Hierapolis.

Dag 6: Pamukkale – Tavas – Antalya

Efter morgenmaden kører vi tilbage til Antalya gennem de fantastiske Taurusbjerge og smukke landskaber. På vejen gør vi holdt ved en stor, traditionel tæppefabrik, hvor vi kan se den traditionelle måde at lave tæpper på.

Valgfri udflugt: Hamam tyrkisk bad. Tyrkisk bad med sæbemassage (inkl. skrubning og peeling).

Dag 7: Antalya – Den Gamle By

Antalya kaldes "Middelhavets Perle" og er den største provinsby langs den tyrkiske riviera. Man fascineres af den livlige marina og den maleriske gamle by med smalle stræder og farverige huse, der er hundreder af år gamle. Der vil være mulighed for at nyde udsigten over marinaen og at besøge en juveler og en læderbutik med tax-free shopping. Valgfri udflugt: Antalya Aquarium. Et af verdens største akvarier.

Dag 8: Hjemrejse

til lufthavnen og hjemrejse til Danmark.


Publiceret: 13 September 2016