Roskildes borgmester Joy Mogensen deler roser ud til højre og venstre efter indsatsen under stormen Urd. Foto: MBS
Roskildes borgmester Joy Mogensen deler roser ud til højre og venstre efter indsatsen under stormen Urd. Foto: MBS
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Borgmester Joy Mogensen: Tak til alle, der kæmpede mod vandet

Af Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune

Kære borgere i Jyllinge Nordmark og Roskilde Inderfjord.

Jeg håber, at I er ved at have fået sovet lidt, og I stadigvæk har et knus tilovers til hinanden, for I fortjener det om nogen. De seneste tre døgn har jeg mærket jeres frygt, men også blevet overvældet af Jeres uforlignelige evne og vilje til at arbejde sammen og kæmpe under umulige omstændigheder mod den stigende vandstand for at holde Jeres hjem tørre.

Nu er oprydningsarbejdet i gang. Der kommer møder efter nytår, hvor alle, der har ydet en indsats skal takkes, og ideer til forbedringer skal samles op. Men først og fremmest så fortsætter kampen for permanent sikring i form af diger og sluse, hvor digelaguets bestyrelse og kommunen vil koordinere og kæmpe videre efter bedste evne. Indtil da; pas godt på hinanden, og tak for kampen.

Kære frivillige fra nær og fjern, som hørte de mange råb om hjælp og strømmede til med friske kræfter, materiel, mad og drikke og stod i timevis i kulde, hagl og stiv kuling, ofte i iskoldt vand og kæmpede side om side med fremmede for at beskytte fremmedes hjem,

- I er simpelthen Danmark, når det er aller-aller-allerbedst! - Tusind tak.

Kære Beredskabsfolk, frivillige såvel som ansatte, Østsjællands Beredskab, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet, Politiet, værnepligtige, Røde Kors, brandkadetter og ildfugle. Tak fordi I hele tiden, døgn efter døgn, holder hovedet koldt og finder løsninger. Kynikere vil sige, at det er det, I har meldt Jer til, men jeg har set i Jeres rødskudte øjne og sammenbidte kæber, at det er meget mere for Jer, og I er rygraden i, at der er en plan, materiel og mandskab. - Også når det virker som om der ikke er det, og kaos er cm fra at få overtaget.

Kære kommunalt ansatte,

Hjemmeplejen, materielgården, sneryddere, planlæggere, kort-folk, kommunikationsfolk, direktørfolk; Tak fordi I altid kan finde de oplysninger, som beredskabet har brug for. Tak fordi I får taget hånd om dem, der har særlige behov. Tak fordi I stillede op og holdt ud og holdt hovedet koldt og hjertet varmt.

Kære byrådsmedlemmer,

Mange har talt og skrevet om mig, men som ovenstående vidner om, så er sådan en situation her ikke noget, man kan klare alene. Det kræver et helt byråd, og alle, der tror, at politik handler om at sidde i varmen og træffe beslutninger langt væk fra virkeligheden skulle have set Jer de seneste par dage kæmpe side om side med borgere, beredskabsfolk og andre frivillige. Man må ikke bande, men jeg er sgu stolt af at kalde mig Jeres kollega, Tomas Breddam, Jonas Paludan, Lars Lindskov, Daniel Prehn, Jacob Søegaard Nielsen, Claus Larsen, Marianne Kiærulff, Poul Andersen, Gitte Louise Simoni, Morten Gjerskov, Evan Lynnerup, Kaj V Hansen og Annie Larsen.

Publiceret: 29. December 2016 09:18

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

Fik du læst
Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere