Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Borgmesterens svar angående Stenløse Svømmebad

Af Willy R. Eliasen borgmester i Egedal Kommune

Kære Bente

Tak for dit brev til kommunalbestyrelsen i Egedal Kommune vedrørende Stenløse svømmebad.

Det var med store betænkeligheder, at vi i Kommunalbestyrelsen måtte lukke badet. Til det sidste prøvede vi at redde badet, men måtte opgive af økonomiske grunde, da det viste sig, at der skulle store investeringer til, for at vi kunne holde det åbent. Der kom på det tidspunkt nye regler for offentlige svømmebade, som i betydelig grad strammede op på sikkerheden og dermed større udgifter.

Ganløse svømmebad var også i spil som lukningstruet, men da det var i bedre stand end det i Stenløse, blev det Stenløse svømmebad, der blev lukket. Det skal også ses på baggrund i, at der ikke er langt fra Stenløse til svømmehallen i Ølstykke, og at man i Ganløse ville få urimelig lang afstand til det nærmeste bad.

Da det blev klart, at Stenløse svømmebad skulle nedlægges, tog jeg kontakt til Ganløses svømmeleder, Steffen Mantrup Lund-Hansen og talte med ham, om der kunne laves en ordning for stenløsefolkene. Det var han positiv overfor og det glæder mig, at I bruger ordningen om end, der kan være trange kår. Og skulle vi komme i den situation pga. bedre økonomi, at vi kan genetablere Stenløse svømmebad, vil det glæde mig overordentligt meget. Muligheden er der, da vi jo ikke har revet det ned, som du sikkert har bemærket.

Du skriver også om Stenløse Bibliotek og beklager, at dette også blev lukket. Det samme gør jeg, men også her spillede økonomien ind. Du ved som mangeårig kommunal ansat i Stenløse, at en kommunes økonomi ikke er ubegrænset, og at der stort set skal spares hele tiden. Og da Stenløse Bibliotek var i lejede lokaler med en husleje på mellem 7 – og 800.000 om året, og da Nordea samtidig gerne ville råde over deres egne lokalerne, blev det besluttet at nedlægge det midlertidig. Samtidig blev der oprettet et såkaldt "bibliotekspoint" på Stenløse Rådhus, hvor man kan hente og bringe lånte bøger.

Når jeg skriver "midlertidig nedlæggelse", skyldes det netop, at vi skal have et nyt rådhus og får samlet administrationen ét sted. Derved kan vi frigøre Stenløse Rådhus og indrette det som kulturhus for byens borgere, hvori biblioteket skal genoprettes. Det tager vi fat på, når vi er kommet i gang med at bygge det nye rådhus.

Og lad mig med det samme nævne, at finansieringen af det nye rådhus intet har med serviceniveauet for de øvrige kommunale aktiviteter at gøre, da rådhuset tjener sig selv ind ved mindre kørsel, strukturændringer og især energibesparelser.

Du skriver også om biografen. Her kan jeg desværre ikke kommentere, da det hele tiden har været privat ejet, og stadigt er det.

Jeg håber, at du hermed kan indse, at vi i Kommunalbestyrelsen, netop som du beder os om, tænker stort og fremad.

Publiceret: 13. Juli 2012 09:28

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere