Budget for 2013 i Egedal Kommune kan give flere penge til pædagoger i daginstitutionerne. (Arkivfoto)
Budget for 2013 i Egedal Kommune kan give flere penge til pædagoger i daginstitutionerne. (Arkivfoto)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Budget: Flere pædagoger og bedre skoler

Flere pædagoger, renovering af skoler og institutioner, kunstgræsbane og mere uddannelse af ledige. Det er nogle af de ting, der er i spil til budget 2013 for Egedal Kommune

15 nye pædagog-stillinger kan blive en realitet til næste år i daginstitutionerne i Egedal Kommune. I hvert fald er det er et af de forslag, som byrådspolitikerne i øjeblikket diskuterer. Det kom frem, da forhandlingerne om næste års budget blev skudt i gang fredag morgen på rådhuset i Smørum.

"Det vil være fantastisk, hvis det kan lade sig gøre, men der er intet, der er besluttet endnu," siger Vicky Holst Rasmussen (A), der er formand for Familieudvalget. De 15 stillinger er i spil, fordi regeringen har tildelt fire millioner ekstra til Egedal til næste år, som man gerne vil have, at byrådet bruger til bedre daginstitutioner. Pengene er dog ikke øremærket til området, og derfor kan beløbet i sidste ende blive brugt til andre ting – noget som flere andre kommuner har fortalt vil ske.

Renovering af skoler

Udover flere pædagoger er der også 20 millioner kroner i spil til renovering af skoler og institutioner. Noget af det beløb kan Egedal få finansieret af staten gennem de såkaldte kvalitetsfondsmidler.

En kunstgræsbane i Ganløse er også på tegnebrættet. Det er en investering til seks millioner. Derudover vil man for eksempel også give bedre uddannelse til arbejdsløse, der er forsikrede, mere internet på folkeskolerne og lave mere ?super-cykelsti? i Frederikssundsfingeren. Meningen er, at når al cykelsti er lavet, så kan man køre på stien fra Frederikssund helt ind til centrum af København.

Lidt over 30 millioner

I alt er der ekstra forslag for omkring 31 millioner kroner til drifts- og anlægsbudgetterne. Det er ikke alle ideer, der kan blive til noget, men nogle af forslagene kan kommunen altså få hjælp til at finansiere fra staten.

Publiceret: 04. September 2012 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt