Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Åbent brev til Egedals borgmester

Ole Eckhaus, Askebjerggårdsvej 3, Smørum:

Kære Karsten. Det glæder mig oprigtigt at du udtrykker at du nu vil holde kaffemøder med kommunens borgere omkring den oplevede service. Det er vel det som mange har efterlyst i meget lang tid.

Jeg har selv deltaget aktivt i "Egedals Børn - Ja Tak!" og her har vi ofte oplevet manglende interesse for hvad vi som forældre oplever omkring skoler og daginstitutioner. Når man f.eks. har talt om dårlige normeringer eller nedslidte skoler bliver man altid mødt af en mur af tal, tavshed eller arrogance.

Der er ikke ret mange der rigtig udtrykker at de tager det alvorligt og rent faktisk vil gøre noget ved det. De fleste borgere har ikke hehov for at blive mødt med tekniske fagudtryk omkring kommunens virke - de vil have besked på godt dansk.

Jeg arbejder selv med civil luftfart og kan sagtens møde uforstående med at væld af fagudtryk, men jeg er sikker på at det ikke vil blive taget godt i mod. Lad os snakke lige ud af posen så alle kan være med.

Hvad angår de mange penge vi bruger på folkeskolen, så stiller jeg mig totalt uforstående overfor det. Lærerne er pressede og mange skoler er slidte og utidssvarende. Klasselokalerne er alt for små i forhold til at man presser op mod 30 elever ind i dem og inklusion opleves ofte som en spareøvelse, da der er allokeret for få ressourcer til at få det til at virke.

Jeg tænker at det må være fordi vi driver uforholdsmæssigt mange skoler i forhold til kommunens indbyggertal. Det beror i nogen grad nok på den geografiske spredning af vores byer og landsbyer, men vi er nødt til at spørge hinanden om vi fortsat har råd til at drive så mange skoler eller afdelinger, hvis vi ikke har råd til det og hvis ikke den enkelte borger oplever det som god service. Hellere færre gode og tidssvarende skoler end en masse nedslidte skoler med pressede og stressede lærere.

Jeg ved godt at det er hjerteblod for mange borgere at have en lokal skole men hvis kvaliteten af en sådan skole ikke er i top er det måske bedre at have færre men bedre skoler eller? Tør vi tage debatten???

Jeg glæder mig til at opleve at du Karsten og forhåbentlig også dinne kollegaer i byrådet og administrationen nu vil begynde at lytte til borgerne - det ville være et stort skridt i den rigtige retning. God dag.

Publiceret: 09. Maj 2017 08:54
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt