Ud fra DMIs nuværende prognoser kan man i weekenden risikere en forhøjet vandstand i Roskilde Fjord og Isefjorden på 1.20 meter. Arkivfoto
Ud fra DMIs nuværende prognoser kan man i weekenden risikere en forhøjet vandstand i Roskilde Fjord og Isefjorden på 1.20 meter. Arkivfoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DMI varsel: Risiko for forhøjet vandstand i fjorden

Vindstød af stormstyrke fra nord kan medføre risiko for forhøjet vandstand i Roskilde Fjord og Isefjorden i weekenden

Af Birgitte Masson

DMI varsler voldsomt vejr over Frederikssund i weekenden.

Og det ser ikke bare ud til at blive en våd omgang med masser af voldsom blæst fra nord, det betyder også, at der er risiko for forhøjet vandstand i Roskilde Fjord og Isefjorden, fordi vinden presser havvand ind.

“Det er stadig lidt usikkert, hvilken bane vinden tager, og hvordan den i så fald vil ramme området. Men som prognoserne ser ud lige nu, kan man risikere en forhøjet vandstand i fjordene på omkring 1.20 meter. Vinden vil først komme fra vest, men ser senere ud til at dreje om fra nord og sydover,” fortæller vagthavende meteorolog på DMI Anja Bodholdt til Lokalavisen.

Allerede natten til lørdag går det løs, når regn, blæst og vindstød af stormstyrke trækker ned over landet. I løbet af lørdagen aftager vinden langsomt, men ifølge Anja Bodholdt vil den igen få fat søndag eftermiddag.

“Fra sidst på eftermiddagen søndag til omkring midnat er det, at man kan risikere ganske blæsende vejr og dermed forhøjet vandstand i fjordene.”

I følge DMI ligger varslingskriteriet til beredskab og politi ved forhøjet vandstand i de indre farvande på 1.25 meter.

Publiceret: 26. Oktober 2017 11:01

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere