Billedtekst
Billedtekst
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Egedal vil opbygge nyt distriktsskole-orkester

Egedal Musikskole og Distriktsskole Ølstykke i parløb efter sommerferien

Efter sommerferien indleder Distriktsskole Ølstykke og Egedal Musikskole et parløb kaldet 'OrkesterMester'. Det betyder, at de nuværende instrumentklasseelever får mulighed for at opbygge og spille i et nyt distriktsskoleorkester.

Egedal er som eneste kommune i Region Hovedstaden valgt til at deltage i musikprojektet.

Det samlede projekt med deltagelse af i alt 10 kommuner får 3,4 mio. kroner fra Nordea-fonden. Pengene går primært til indkøb af instrumenter og kurser til undervisere.

'Orkestermester' understøtter den instrumentalundervisning, som Hampeland-, Maglehøj- og Toftehøjskolen sammen med Egedal Musikskole allerede har på skemaet i 1.-3. klasse. I projektet forpligter Distriktsskole Ølstykke og Egedal Musikskole sig til at give instrumental- og orkesterundervisning til alle elever i de fire år, projektet løber. Samtidig har kommunen været villig til selv at investere den tid og de penge, der er en forudsætning for at komme i betragtning.

Bliver inviteret til DR Byen

Eleverne fra Distriktskole Ølstykke vil som en del af 'OrkesterMester' én gang om året blive inviteret af DR SymfoniOrkestret til OrkesterMesterFester i DR Byen.jesl

Publiceret: 09. Februar 2018 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Egedal

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt