Der er tre lysprojekter på tegnebrættet under Lighting Metropolis, der omfatter super zookelstien, Egedal Station og den nye lysinstallation på Rådhustorvet.
Der er tre lysprojekter på tegnebrættet under Lighting Metropolis, der omfatter super zookelstien, Egedal Station og den nye lysinstallation på Rådhustorvet.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Egedals nye lysinstallation deler vandene: Nu svarer borgmesteren

Ny lysinstallation i Egedal By vækker debat på sociale medier. Her svarer Karsten Søndergaard på kritikken

En beslutning i byrådet om at bevilge 420.000 kr. til en ny lysinstallation, der skal skabe stemning og liv på Rådhustorvet har vakt debat på Facebook.

Vandene er delte, og en del bemærker at politikerne bevilger pengene mens der skal spares andre steder. Men fra kommunens side afvises kritikken:

“Hvis man kigger på tallene, så er det meget, meget få midler, vi bruger på kunst i forhold til service, f.eks. skoler og omsorg, nærmere bestemt 0,07 procent i 2015 og 2016 og endnu mindre i 2017,” siger borgmester Karsten Søndergaard (V).

“Der er nogle, der mener, at vi bruger for mange penge på kunst, men i forhold til andre kommuner bruger vi meget lidt. Forskningen viser, at kunst er vigtigt for vores mentale og fysiske sundhed, og den er også vigtig for vores byrum.”

Rådhustorvet ligger mellem rådhuset, Sundhedscenteret, plejehjemmet Egeparken og boliger i den nye Egedal By. I dag er der udsyn til markerne fra torvet, men når den nye Egedal By vokser frem, bliver torvet det uformelle samlingssted for byen. Den nye lysinstallation skal være med til at udvikle torvet til et sted, hvor man kan dyrke forskellige aktiviteter, slappe af og mødes.

Egedal Kommunes kunstråd har ud fra tre forslag anbefalet et værk af kunstneren Milo Lavén, en anbefaling byrådet har godkendt. Værket er interaktivt og skifter farve og lysstyrke, når man interagerer med det.

“I bedømmelsen af værket har vi lagt vægt på, at det er et meget enkelt og stilfærdigt værk, der ikke larmer i byrummet, men som inviterer til at bruge torvet, lidt ligesom et moderne springvand,” siger borgmester Karsten Søndergaard.

jbe/due

Publiceret: 08. Marts 2018 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Egedal

Bøger
Forsiden netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt