Værebro Erhvervsområde set fra luften. I det optegnede felt håber kommunen nu at flere virksomheder vil slå sig ned. Foto: Egedal Kommune.
Værebro Erhvervsområde set fra luften. I det optegnede felt håber kommunen nu at flere virksomheder vil slå sig ned. Foto: Egedal Kommune.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

En million frigivet til erhvervsområde

60.000 kvadratmeter skal udbydes til virksomheder i Værebro Erhvervsområde

Når snakken går om at styrke erhvervslivet i Egedal Kommune - hvad den tit har gjort de senere år - er Værebro Erhvervsområde ofte blevet nævnt.

Helt tilbage i 2012 omtalte Lokalavisen, at et 60.000 kvadratmeter stort område skulle udbydes til virksomheder. Det har trukket ud, men den skulle være god nok nu.

På sit seneste møde besluttede Teknik- og Miljøudvalget at frigive en million kroner til at tage det første skridt til udbyde et areal ved Hovedvej 6 og Frederikssundsvej, mellem Ølstykke og Hillerød. Udvidelsen af erhvervsområdet udgør i alt cirka 96.000 kvadratmeter, hvor en tredjedel udlægges til grønt område.

“Vi har afsat en million til forundersøgelser, og så forventer vi at kunne sætte byggegrunde til salg senere”, siger Bo Vesth (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

God placering

Beslutningen faldt som led i den budgetaftale, som blev indgået for 2018-21, hvor der er afsat 6 millioner kroner til byggemodning af Værebro Erhvervsområde allerede her i 2018. Udvalget efterkom en indstilling fra administrationen om, at der frigives 1 million kroner af det samlede rådighedsebeløb.

Bo Vesth tror fuldt og fast på projektet, og ser store muligheder:

“Det er helt klart et skub i den rigtige retning. Placeringen er god, for den giver mulighed for noget god synergieffekt”, siger han.

Alt afhænger naturligvis i sidste ende af erhvervslivet selv. Bo Vesth peger på, at flere små erhvervsvirksomheder i dag er spredt rundt på forskellige lokaliteter i Egedal:

“Jeg tænker at mange af dem gerne vil ud i nogle større lokaliteter. Det kan være drivkraften for at andre også følger med.”

Tidsplanen

Udvalget vedtog også en tidsplan for byggemodnings-processen.

Her fremgår det, at salg af grundene vil blive påbegyndt i den første halvdel af 2018.

Der gennemføres arkæologiske forundersøgelser og diverse miljø- og teknik-undersøgelser i februar og marts.

Fra april til juni skal detailprojektering af byggemodningen færdiggøres, og til juni gennemføres udbudsrunde.

Byggemodningen skal udføres fra august til oktober.

Publiceret: 24. Januar 2018 05:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Egedal

Bøger
Forsiden netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt