René Thomsen (til højre), som her ses med sin tjener og lillebror Thomas Thomsen, har haft et hårdt 2007. Restauranten har medvirket i
René Thomsen (til højre), som her ses med sin tjener og lillebror Thomas Thomsen, har haft et hårdt 2007. Restauranten har medvirket i "Med kniven for struben", og det kan ses i morgen aften på TV3. (Foto: FJ)
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fjordens Perle fik kniven for struben

Ejer René Thomsen meldte i sommers Fjordens Perle til TV3-programmet "Med kniven for struben", som vises i morgen klokken 20.00 på TV3

Af Kenneth Tanzer

 

JYLLINGE: Midt i den hektiske periode i juni 2007 var Fjordens Perle-ejer René Thomsen klar til at gøre alt for at få restauranten tilbage på rette spor. Derfor meldte han stedet til TV3-programmet "Med kniven for struben", hvor den kendte kok Bo Bech på fem dage skal vende en restaurant fra krise til succes. Rene Thomsen håbede, at programmet kunne give nye input til samarbejdet mellem ham og bror Martin. Det skete som bekendt ikke, idet lillebror Martin endte med at forlade restauranten, men René Thomsen har stadig lært af programmet. - Jeg er blevet mere hård og kontant. De ansatte kan ikke længere gøre hvad de vil. Det er slut, og det har Bo Bech lært mig. Derudover har han lært mig, at retterne skal stå mere enkelt i vores menukort. Det er dumt at præsentere en suppe med alt muligt, hvis vi ikke har tingene i køkkenet. Bo Bech viste mig også, at indkøb af varer skal styres med hård hånd. Hver eneste dag skal der eksempelvis handles ind til fisk og grøntsager, så det hele er frisk, siger René Thomsen, som ellers ikke er videre begejstret for programmet.

For meget tv

- Konceptet er fint nok, men i virkelighedens verden kan man ikke ændre en restaurant på fem dage. Jeg mener heller ikke, at én mand kan komme til at lære stedet at kende på så kort tid. Han var her tyve timer på fem dage, og det er for lidt. På den måde er der meget tv over det. Han ville ændre en del på vores menukort. Blandt andet ville han have, at vi skulle sælge en æblekage til 90 kroner. Det råd har jeg ikke taget imod, for det er urealistisk efter min mening, siger René Thomsen. Det kaotiske år med utilfredse kunder, personaleproblemer og en deltagelse i "Med kniven for struben" er nu blevet afløst af en restaurant fyldt med selvtillid. I februar måned har Fjordens Perle fået ny bar og nyt gulv efter en vandskade. Menukortet er ændret, og dagens ret er tilbage. Personalet er også på plads med René Thomsen og hans anden bror Thomas Thomsen. Derudover er hollænderen Martin von Oostin blevet ansat som ny kok, og da kokken John Grinner kom til i december, så råder Fjordens Perle nu over to kokke. Dermed er der lagt op til et godt år for restauranten. - Vi har en lyst og vilje til at få et godt år, og for at markere de nye tider hernede, så spiser fruerne gratis om aftenerne fra Skærtorsdag til 2. Påskedag. Nu har vi igen overskud, og derfor prøver vi også at arrangere denne havnefest, siger René Thomsen.
Publiceret: 17. Marts 2008 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere