Tilbage til rødderne. Jacob Christensen er vendt hjem til butikken, hvor det hele startede.
Tilbage til rødderne. Jacob Christensen er vendt hjem til butikken, hvor det hele startede.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fra flaskedreng til boss

29-årige Jacob Christensen fra Ølstykke har Rema 1000 i blodet. Faktisk så meget, at han på få år har taget den lange og seje tur i discountkæden. Nu står han i spidsen for Ølstykke-butikken, hvor det hele startede

"Hvis man er glad for sit arbejde og giver den en skalle hver eneste dag, så kommer det af sig selv."

Jacob Christensen trækker på smilebåndet og læner sig tilbage i kantinestolen i Rema 1000-butikken i Ølstykke.

Han har netop svaret på, hvordan man kan gå fra flaskedreng til butikschef på 13 år. En imponerende bedrift, som kræver mere end hårdt arbejde og en god portion held. Hjertet skal også være på rette sted - Rema-hjertet vel at mærke.

"På alle punkter er jeg en fuldblods Rema-mand. Hvis jeg sad med et Netto-katalog i hånden, så ville jeg smide det i skraldespanden. Jeg har respekt for vores konkurrenter. Det skal jeg have, men Rema 1000 betyder bare noget ekstra for mig. Her hersker en rigtig god stemning mellem kunder og medarbejdere, og så har vi bare en god kæde," siger Jacob Christensen, som vil gøre alt for at smitte sine medarbejdere med Rema-kærligheden.

"Jeg vil gerne have, at medarbejderne ser butikken som deres sted. Det kan godt være, at folk har forskellige arbejdsopgaver og forskellige lønninger, men de skal føle sig som en del af et fællesskab, hvor vi kæmper for det samme mål," siger han.

I gang med det samme

Jacob Christensen kigger rundt i lokalet. Han smiler igen og føler sig hjemme. De vante omgivelser er også forståelige. Fra 1999 til 2003 var butikken på Rådhus Allé i Ølstykke nemlig hans andet hjem.

"Jeg kan tydeligt huske min første dag. Jeg var 16 år og gik i 10. Klasse. Jeg var træt af mit job som avisbud, så en dag lokkede én af mine venner mig ned i butikken. Chefen hed Torben Gertz, og han bad mig om at gå i gang med det samme. Jeg havde ikke regnet med at få jobbet så hurtigt, men inden jeg nåede at se mig omkring, så jeg stod jeg i flaskerummet. De efterfølgende år var helt suveræne. Jeg glædede mig til at komme på arbejde, for stemningen var altid god," siger Jacob Christensen, som i 2003 fulgte med Torben Gertz til en nyåbnet Rema-butik i Skovlunde.

"Jeg fik gejsten og viljen i Ølstykke, men jeg ville ikke stå i butik på længere sigt. Det var ikke mit mål. Jeg ville arbejde med EDB og IT, men efter HTX-tiden i Hillerød, så var jeg åben for det meste. Jeg tog med Torben til Skovlunde. Her udviklede vi et godt samarbejde, og jeg blev mere og mere glad for jobbet. Tre måneder efter besluttede jeg at droppe IT-planerne. I stedet var jeg klar til at stå i lære for Torben. Jeg blev uddannet i butikken, og så blev jeg førstemand. På alle måder var det ren optur, og vi fik banket en god butik på benene i Skovlunde, siger han.

Kassedamen i Rema 1000 i godt humør.
Kassedamen i Rema 1000 i godt humør.

Kærlighed i Rema

Tiden i Skovlunde var også forbundet med kærlighed. Jacob Christensen skulle selvfølgelig møde drømmepigen i Rema 1000.

"Julie havde gennem flere år været kunde i butikken, men da hun fik et fritidsjob, så gik det slag i slag. Vi blev gift for 1 1/2 år siden. Det blev fejret med en tur i Rema 1000 på bryllupsdagen til en lidt utraditionel bryllupsfotografering," griner Jacob.

I sidste uge overtog han så den butik, hvor Rema-eventyret startede. En udfordring, som han ikke kunne sige nej til.

"Det var ikke mit mål at komme tilbage til Ølstykke. Denne butik var slet ikke i mine tanker. Jeg ville bare være købmand og stå på egne ben, men da tilbuddet blev lagt på bordet, så kunne jeg ikke afvise det. Det er fedt at komme tilbage til det sted, hvor det hele begyndte for mig. Jeg er tilbage i trygge rammer i en butik, som jeg kender ind til benet. Kunderne kender jeg også rigtig godt, så det er en stor glæde for mig," siger han.

"Hvad er dine planer med Rema i Ølstykke?"

"Først og fremmest skal jeg skabe en god og sund butik. Driften handler om at lave omsætning og udvikling. På sigt vil der måske komme nogle ændringer, men i den første periode vil jeg ikke ændre noget radikalt. Jeg vil føle mig frem og danne mit eget indtryk af butikken. Men noget af det vigtigste skal være arbejdsglæden. Den har jeg altid haft i Rema, så den skal stadig bevares i Ølstykke.".

Jacob Christensens hustru Julie arbejder også i Rema-butikken i Ølstykke. De to mødtes i øvrigt i en Rema-butik.
Jacob Christensens hustru Julie arbejder også i Rema-butikken i Ølstykke. De to mødtes i øvrigt i en Rema-butik.
Så skal der handles ind. Kunderne har fundet vej til Ølstykke.
Så skal der handles ind. Kunderne har fundet vej til Ølstykke.
Publiceret: 01. Marts 2012 12:30
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere