Der har været godt gang i køkkenet på Toftehøjskolen. Her ses Line Erhardtsen sammen med én af børnene. Fotos: KT
Der har været godt gang i køkkenet på Toftehøjskolen. Her ses Line Erhardtsen sammen med én af børnene. Fotos: KT
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Fra omelet til kylling: Fed sommerferie i køkkenet

21 børn hyggede sig i sidste uge på “madskole” på Toftehøjskolen i Ølstykke. Lokalavisen Egedal kiggede forbi

“Hold godt øje med jeres rødspættefileter, drenge. De skal snart vendes.”

Beskeden fra én af de frivillige undervisere bliver modtaget med ro og overskud hos de to drenge bag panden. De har nemlig styr på madlavningen.

Det er torsdag formiddag, og vi er på besøg i skolekøkkenet på Toftehøjskolen i Ølstykke. Her er næstsidste dag på ugens “madskole” i fuld gang.

“I dag laver vi rødspættefileter med agurksalat, grøntsager og karrydressing, men vi har også lavet wok med oksekød, pitabrød, citronstegt kylling og meget andet,” lyder det fra Line Erhardtsen, som er tovholder på skolen, der landet over afvikles af 4H fødevarer & Landbrug og Rema 1000.

“Jeg har aldrig før været på en madskole, men det er super sjovt. Vi lærer en masse om de forskellige råvarer, og hvordan man tilbereder dem. Indtil nu har det sjoveste været at lave stegt flæsk. Det smagte også godt,” siger 10-årige Johanne Juul-Zeuthen fra Ølstykke.

Bag hende står 11-årige Oliver Nielsen og kigger på panden med de spruttende fileter.

Er vild med at lave mad

“Jeg kan godt lide at være med til madlavningen derhjemme, og jeg er ret god til at lave omelet eller bage en kage. Da min mor fortalte mig om denne skole, så var jeg interesseret med det samme. Det er også sjovt, men vi laver ikke kun mad. I går (onsdag, red) var vi på tur til Grantoftegård, hvor vi lærte en masse om råvarer og landbrug,” siger Oliver Nielsen fra Ølstykke.

Mens de 21 børn i alderen 8 til 13 år knokler videre bag køkkengryderne, så gør Line Erhardtsen status over nogle gode mad-dage.

“Dette tilbud er godt givet ud for børnene, for de lærer ikke kun om madlavning. Vi har også haft fokus på madspild, økologi samt kost og sundhed, så vi kommer hele vejen rundt,” siger Line Erhardtsen.

Madskolen, der afvikles gennem et samarbejde mellem Rema 1000 og 4H fødevarer & Landbrug, har givet de frivillige forældre penge til at handle ind til ugen.
Madskolen, der afvikles gennem et samarbejde mellem Rema 1000 og 4H fødevarer & Landbrug, har givet de frivillige forældre penge til at handle ind til ugen.
Økologi, kost og sundhed har også været en del af madskolen i Ølstykke.
Økologi, kost og sundhed har også været en del af madskolen i Ølstykke.
Der bliver knoklet i skolekøkkenet.
Der bliver knoklet i skolekøkkenet.
Publiceret: 10. Juli 2017 08:01

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!