Sten Tilgren kommer næsten til at blive nabo til det planlagte center. Det kan han leve med, men han kan ikke leve med indkørslen på Valdemarsvej. (Fotos: Peter Rahbek)
Sten Tilgren kommer næsten til at blive nabo til det planlagte center. Det kan han leve med, men han kan ikke leve med indkørslen på Valdemarsvej. (Fotos: Peter Rahbek)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Grundejere vil flytte indkørsel til nyt center

Et retail-center med tre butikker og 105 parkeringspladser er på tegnebrættet ved Maler S Lager i Ølstykke. Nu møder planerne modstand fra flere grundejere, som frygter for børnenes sikkerhed ved Bækkegårdsskolen

Hvis alt går efter planen, så får Sjælsø Gruppen grønt lys til at bygge et retail-center ved Maler S Lager ud mod Ring Syd og Frederikssundsvej i Ølstykke.

Dermed kan området, som i lokalplanen er udlagt til erhverv, blive udvidet med en Jysk, en Jem og Fix samt en tredje butik med 105 tilhørende parkeringspladser.

Men planerne møder langtfra nogen opbakning hos beboerne i grundejerforeningen Regnersvej, der bor tæt på området og Bækkegårdsskolen.

"Vi er ikke glade for det kommende center. Kønt bliver det nødvendigvis ikke, men vores modstand går mere på trafiksikkerheden for vores børn," siger beboeren Sten Tilgren, som især hæfter sig ved centerets planlagte indkørsel på Valdemarsvej.

En ommer

"Det kan simpelthen ikke være rigtigt. Det må være en ommer. I forvejen er der meget trafik på Ring Syd. Et center vil give yderligere belastning med tung trafik, der skal ind med varer, mens vores børn på samme vej skal over til Bækkegårdsskolen. Den indkørsel kommer til at ligge alt for tæt på skolen. Jeg føler ikke, at jeg kan sende min pige trygt i skole med den indkørsel," siger han.

Projektet får nu grundejerne til at samle protest-underskrifter sammen til kommunen.

"Vi oplever en stor opbakning fra rigtig mange beboere i området. Vi ønsker en anden tilkørsel, og det vil vi fortælle kommunen med underskrifter i den nabohøring, som netop er sat i gang. Forhåbentlig vil de lytte til os," siger han.

"Har i et andet og bedre forslag til en indkørsel?"

"De burde lave en tilkørsel ude på Frederikssundsvej. Det ville være bedre, så man undgår øget trafik på Ring Syd."

Overfor det kommende center på den anden side af Ring Syd ligger Bækkegårdsskolen.
Overfor det kommende center på den anden side af Ring Syd ligger Bækkegårdsskolen.

Må kigge på trafikken

Ib Sørensen (A), formand for Planudvalget i Egedal Kommune, er bekendt med center-projektet, men han understreger, at der stadig mangler en række detaljer.

"Når høringsperioden er overstået, så bliver der kigget mere konkret på projektet, men lokalplanen ligger klar til erhverv, og hvis byggeriet og butikkerne opfylder kravene, så bliver det en almindelig byggesag og ikke en politisk sag. Det er også meget naturligt, at Jysk og Jem og Fix finder sammen. Det har man set andre steder, så jeg kan godt se deres ønske om at komme herud," siger Ib Sørensen.

"Beboerne frygter for indkørslen lige overfor skolen. Hvad siger du til det?"

"Umiddelbart kan jeg da godt forstå dem. Derfor må vi også kigge på muligheden for noget trafikregulering, men beboerne skal huske på, at lokalplanen har ligget der lang tid før skolen og deres bebyggelse. Vi kan ikke byde erhvervslivet på et interessant areal, og så afvise dem igen, hvis de overholder alle krav."

"Vi vil også informere Bækkegårdsskolen om center-planerne på deres intranet," siger Sten Tilgren.
Publiceret: 17. Juli 2012 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt