De næste mange uger skal der fældes træer i Slagslunde Skov. Pressefoto
De næste mange uger skal der fældes træer i Slagslunde Skov. Pressefoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Jagter lys og næring: Nu fældes der træer i Slagslunde Skov

Naturstyrelsen vil i de kommende uger fælde rigtig mange træer i Slagslunde Skov. Det skaber en “stærk” skov

I de kommende mange uger skal der fælles træer i Slagslunde Skov. Skovfoged Jens Bjarke Hansen fra Naturstyrelsen forklarer:

”Der er mest tale om udtynding af halvstore træer, så der bliver plads til, at de blivende træer får lys og næring og derfor kan vokse sig rigtig store. Udtyndingen er dermed med til at sikre, at bevoksningerne udvikler sig til store, sunde og harmoniske træer!”

Et enkelt sted, vil der dog være tale om, at alle træerne i området bliver fældet, da der er tale om nåletræer, som nu er blevet ustabile. Ved storm er der stor risiko for, at de alle vælter. Ligeledes er træerne også modtagelige for insektangreb. Området vil efter fældningen blive overladt til naturlig tilgroning, og det vil derfor blive et eldorado for fugle og andre dyr.

Store maskiner

Det er mægtige maskiner, der udfører arbejdet, og det kan se voldsomt ud, når sådan en maskine arbejder sig frem og fælder træer. Senere kommer endnu en maskine, som samler træet sammen, og kører det ud til skovvejene. Efter fældningen bliver træet savet op i mindre stykker, alt efter om det skal blive til gulve, brænde eller noget helt tredje.

”En del af træet bliver endda eksporteret til blandt andet Kina, og det er derved med til at sikre vores fælles økonomi,” Uddyber Jens Bjarke Hansen.

Publiceret: 12. Februar 2018 08:22

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Egedal

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt