Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kommunen til Tværvejsgruppen: Støjvæg skal opføres for private midler

Det er ikke en løsning, lyder det fra Tværvejsgruppen, der vurderer, at støjvæggen vil koste fire millioner kroner

Hvis der skal være støjdæmpende foranstaltninger hele vejen langs Tværvejen, som en gruppe borgere i Smørum gennem længere tid har kæmpet for, skal det gøres for private midler.

Den melding fik Tværvejsgruppen i Smørum på et møde med forvaltningen i Egedal Kommune i sidste uge. En melding, der kommer efter længere tids uklarhed, om det var kommunen eller Vejdirektoratet, der kunne forestå opførelsen af den støjvæg, som skal supplere jordvoldene langs den nye motorvej.

“Meldingen var, at kommunen ifølge reglerne ikke må anlægge støjvæg på det sted, vi ønsker. Og Vejdirektoratet vil gerne opføre den, men ikke betale for den,” siger Jesper Pedersen, talsmand for Tværvejsgruppen.

Gruppen arbejder for en hel ubrudt, støjdæmpende foranstaltning fra Kirkevangen til Kildedal Station. Det skal ifølge gruppen ske ved, at der etableres støjvægge ved de i dag værende to støjhuller tæt ved Hyldekær, ved en naturlig sø og et regnvandsbassin.

To lokationer på 100 og 250 meter, som skal supplere de i dag naturlige jordvolde på strækningen, og som vurderes til at koste fire millioner kroner. Meldingen fra kommunen skuffer gruppen:

“Det er ikke muligt. Det er ikke en løsning,” siger Jesper Pedersen.

“De fire millioner kroner er der ingen, som har. Vi har ellers tidligere, op til kommunalvalget, fået meldinger fra flere partier om opbakning”.

Tværvejsgruppen vil dog ikke opgive kampen:

“Det er status quo, det vi nu står med, vi er ikke kommet nogen vegne siden november 2016. Men vi vil følge det videre lokalplans-arbejde for området, og se om der åbner sig nogle nye muligheder,” siger Jesper Pedersen med henvisning til planerne for udbygningen af Smørum Vest, der er omtalt nedenfor,

Vil gerne hjælpe

I Egedal Kommune bekræfter Peter Lauge Jensen fra Center for Planlægning, Kultur og Erhverv, der var med til mødet med Tværvejsgruppen, meldingen:

“Kommunen må ikke bekoste de støjvægge, der er ønske om, og Vejdirektoratet vil ikke. Derfor har vi sagt, at det må ske for private midler. Så vil vi gerne prøve at hjælpe, så meget vi kan, i processen.”

Peter Lauge Jensen henviser samtidig til, at støjen fra Tværvejen overholder de formelle retningslinjer, da den er under den tilladte grænseværdi:

“Men vi har forståelse for, at støjen kan genere beboerne alligevel. Derfor siger vi også, at vi gerne vil forsøge at hjælpe, så godt vi kan”.

Peter Lauge Jensen understreger, at Tværvejsgruppen har mulighed for at få opført støjvæggen ved at søge private midler:

“Så må de meget gerne gøre os opmærksom på det, hvis de får held med det.”

Publiceret: 27. Februar 2018 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Egedal