Sådan ser Veksø Kro ud i øjeblikket. Egedal Kommune siger, at renoveringen skal være færdig inden vinter. (Foto JK)
Sådan ser Veksø Kro ud i øjeblikket. Egedal Kommune siger, at renoveringen skal være færdig inden vinter. (Foto JK)
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kro-renovering stoppet af svamp

Svamp i taget på Veksø Kro er grunden til, at renoveringen af bygningen har stået stille i flere måneder. Projektet skal være færdigt inden vinter, lyder det fra Egedal Kommune

Der er stille på stilladserne rundt om Veksø Kro i øjeblikket. Der er ikke blevet arbejdet med renoveringen af bygningen siden en gang i marts måned. Det skyldes svamp

”Da vi skulle sætte nye tagrender op på bygningen, finder vi ud af, at det ikke kan lade sig gøre, fordi der er svamp i en del af tagkonstruktionen,” fortæller Jens Stenfelt, der er projektleder hos Center for ejendomme og intern service i Egedal Kommune.

Problemet med svamp er blevet til en forsikringssag, som er i gang lige i øjeblikket.

”Derfor vil jeg ikke udtale mig mere om denne del af renoveringen,” fortæller Jens Stenfelt.

Renoveringen af Veksø Kro startede november/december sidste år. Det er meningen, at store dele af bygningen skal sættes i stand. Der er blevet lavet nyt varmeanlæg, nye gulve over det meste, nye lofter, intelligent belysning, blevet malet og facaden er blevet pudset op. Lige nu mangler der ikke meget mere end at male ydremurerne og få ordnet taget.

Glæde i veksø

For borgerne i Veksø er det dejligt at se, at kroen bliver sat i stand.

”Den trænger til at blive renoveret, og vi har været virkelig kede af, hvordan kroen har set ud de seneste år,” fortæller Finn Lustrup, initiativtager og medlem af den lokale teaterforening. Foreningen lejer sig ind i teatersalen. Her er der blevet lakeret gulve, og der er blevet sat ekstra lys op i nogle af de tilstødende lokaler.

”Rent udseendemæssigt kommer det til at pynte meget på Veksø, når renoveringen bliver færdig,” siger Finn Lustrup.

Og spørgsmålet er så, hvornår renoveringen af Veksø Kro er færdig.

”Bygningen skal være lukket til vinter. Jeg kan ikke have den stående uden tag til den tid. Nærmere kan jeg ikke komme,” siger Jens Stenfelt.

Publiceret: 10. Juli 2012 07:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere