Egedal-kvinde med til dansk VM-triumf i fodtennis

Anna Alsing Friberg fra Egedal var med på det kvindelige danske fodboldlandshold, der vandt VM-sølv på Cypern

Der render en rigtig stærk kvindelig fodtennis-spiller rundt i Egedal Kommune.
Hendes navn er Anna Alsing Friberg, og nu er netop vendt hjem fra Cypern, hvor hun sammen med det danske kvindelige fodtennislandshold var med til at bytte sidste års EM-sølvmedaljer ud med VM-sølv, ligesom det også blev til sølvmedalje i kvindetriple og bronze i kvinde-single.
"Jeg er rigtig glad og stolt over vores indsats. Det var fantastisk at være med til," siger Anna Alsing Friberg, der til daglig bor i Egedal Kommune og spiller i KFIF Fodtennis København.
Efter tre tætte kampe med fantastisk spil fra de danske kvinder, var Danmark klar til semifinalen mod Moldova. Danmark vandt, og var dermed klar til sin første VM finale i fodtennis nogensinde. Finalen skulle spilles mod de forsvarende mestre fra Rumænien, og blev en rigtig svær opgave for danskerne, som tabte i to sæt.

Tæt på 200 medlemmer

24 lande deltog i slutrunden, hvor der blev dystet i disciplinerne kvindesingle, -double og -triple, herresingle, -double og -triple, samt seniormixdouble og triple.
Fodtennis i organiseret regi startede i Danmark i 2008, hvor en håndfuld danske kvinder fik et wildcard til VM. I den forbindelse blev landets første fodtennisklub etableret (KFIF Fodtennis i København). I 2016 tæller Fodtennis Danmark (samleorganisation for fodtennis i Danmark) tæt på 200 medlemmer.

Publiceret 24 November 2016 00:00

SENESTE TV