Kanonerne kørt i stilling i Smørum:

Nu skal svensken ha’ da-da

Der loves endnu flottere show ved Svenskeslaget i Smørum

Der er skruet lidt ekstra op for show-knappen, når Egedal Kommune søndag 21. maj fejrer årets folkelige renæssancefestival 'Svenske Slaget i Smørum'.
Flere professionelle skuespillere og heste deltager i kampscenerne, og som altid bliver der ikke sparet krudtet, når slaget udkæmpes for sjette år i træk - fra klokken 11.30-16, og igen på det grønne område bag Kulturhuset i Smørum.
Festivalen tager udgangspunkt i en lokalhistorisk begivenhed fra 1659, hvor en gruppe modige bønder fra Smørum nedkæmpede en gruppe svenske lejesoldater, der hærgede og plyndrede området under den svenske konge Karl Gustavs belejring af København.
For at gøre det hele ekstra dramatisk i år, har Egedal Kommune hyret et team af professionelle skuespillere fra Action Art i Værløse, der - midt mellem publikum - vil agere bønder og lejesoldater, der slår løs på hinanden. Action Art har tidligere deltaget i store opsætninger på steder som Kronborg, Tøjhusmuseet og Bornholms Middelaldercenter.
“Vi glæder os gevaldigt meget til at levendegøre en vigtig del af Smørums historie ved at deltage i et totalteater med små fægtekampe, gøglerier og Stormen på København i 1659. Jeg kommer eksempelvis til at være en engelsk kaptajn til hest, der hærger sammen med de svenske lejesoldater”, siger chef for Action Art, Tina Robinson, der lover masser af action, men på den familievenlige måde.
“Det bliver drabeligt, men på en sjov og humoristisk måde, så hele familien, også de yngre børn kan være med.”
Udover det nye team fra Action Art, vil der som altid være en større soldaterlejr, hvor både The Armoury, Sjællandske Musketergarde og Skånes Caroliner får hjælp fra Hjemmeværnet til at sætte ekstra meget fut i sagerne.
Markedspladsen bliver desuden fyldt med telte, hvor der vil blive smedet, sunget, spillet, skåret i læder og leget med plantefarver.
Festivalen bliver skudt i gang kl. 12.15 af borgmester Karsten Søndergaard (V) og kultur- og erhvervsudvalgsformand, Charlotte Haagendrup (K), men allerede kl. 11.30 åbner madboderne med helstegt gris og håndbrygget øl.
Og arkiv- og museumsleder, Rolf Kjær-Hansen lover, at der vil være godt med mad og drikke.
“Vi har bestilt en ekstra helstegt pattegris og hentet mere øl fra et nyt mikrobryggeri, så der skulle være godt med mad og drikke - ellers duer heltene jo ikke”, siger Rolf Kjær-Hansen.
due

Publiceret 17 May 2017 00:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV