Flere Egedal-borgere vil være faddere

For fem år siden var der i Egedal Kommune 325 faddere for SOS Børnebyerne. Nu er tallet steget til 372

Der venter over 40.000 danskere en ganske særlig nyhed i løbet af sensommeren.
372 af dem bor i Egedal Kommune, men fælles er, at de alle får brev fra hele verden. I det kan de læse, hvordan det sidste år er gået for det barn, de støtter gennem SOS Børnebyerne. Med i brevet er også et lille billede, så de mange faddere i Egedal Kommune kan se, hvor store deres fadderbørn er blevet siden sidst.
Det er med andre ord blevet mere populært at være fadder for et udsat barn ude i verden. I år er der flere faddere i Egedal Kommune, der får brev. For fem år siden var der 325 faddere i kommunen, nu er tallet på 372 faddere, hvilket er en stigning på 14 procent.
Forklaringen på, at flere vælger at få et fadderbarn, skal ifølge SOS Børnebyernes direktør, findes i, at et fadderskab for mange er en helt konkret måde at hjælpe på.

Folk vil gerne hjælpe

”Vi ser jo heldigvis, at flere og flere danskere gerne vil hjælpe ude i verden. Jeg tror, at mange vælger at hjælpe ét bestemt barn, fordi de år efter år kan se, hvordan deres støtte hjælper barnet med at få en kærlig opvækst i trygge rammer. Og brevet, de får henover sommeren, er netop en af de måder, hvor fadderne kan se, at de er med til at gøre en stor forskel i et barns liv,” siger Mads Klæstrup Kristensen, direktør i SOS Børnebyerne.
Som fadder hjælper man et forældreløst eller udsat barn. De får en ny SOS-mor og et nyt hjem i en SOS-børneby. Støtten sikrer, at børnene får en tryg og kærlig opvækst og en solid uddannelse, så de kan stå på egne ben, når de bliver voksne.

Publiceret 03 August 2017 06:00

SENESTE TV