Kirsten Valgreen rykker sin kunst til Jyllinge

Månedens kunstner udstiller i hele august sine værker på biblioteket i Jyllinge

Roskilde Bibliotekerne udvælger hver måned en lokal kunstner som Månedens Kunstner og med skiftende kunstarter. I august er det Kirsten Valgreen, som arbejder med artquilt og tekstilkunst.
For ca. 30 år siden begyndte Kirsten Valgreen at sy patchwork og det har siden udviklet sig til artquilt efter eget design. Kirsten elsker stærke farver og hun både farver og trykker selv de stoffer, som hun anvender i tekstilarbejdet.
Månedens Kunstner er medlem af quiltegruppen K 14 og Nordsjællands Quiltelaug.
Om månedens kunstværk fortæller Kirsten Valgreen:
”Denne quilt er en artquilt af et træ, som jeg påbegyndte på et kursus med en amerikansk quiltdesigner, Ruth McDowell. For mig er det et helt specielt træ, som jeg har taget mange fotos af, fordi jeg er meget fascineret af den specielle stamme og dens luftrødder. Træet vokser på Den spanske Plads i den lille spanske by, hvor jeg kommer jævnligt. Quilten hænger normalt i min stue og jeg er meget glad for den”.

Få en snak med kunstneren

Man kan se Kirsten Valgreens tekstilkunst på Jyllinge Bibliotek fra tirsdag den 1. august til og med torsdag den 31. august, hvor der er gratis adgang.
Kirsten Valgreen gæster i øvrigt Jyllinge Bibliotek torsdag den 3. august kl. 17-17.30. Her fortæller hun og besvarer spørgsmål om sin kunst og teknikker. Biblioteket serverer en lille forfriskning. Der er gratis adgang og ingen tilmelding.

Publiceret 03 August 2017 06:00

SENESTE TV