Stenløse-borger viser haven frem

Ellen Brunbech lader havelågen stå åben i slutningen af august

Ellen Brunbech fra Stenløse lader havelågen stå åben i weekenden 19. og 20. august fra kl. 14.00 til 16.00, hvor alle interesserede er velkomne til at kigge ind på Højdevej 6 i Stenløse.
Hun er nemlig en del af den landsdækkende event ”Åben Havelåge”, hvor sprøjtegiftfrie haveejere viser deres have frem for at inspirere andre haveejere til at dyrke haven giftfrit. Hun håber, at rigtigt mange vil kigge forbi og få en god snak om havelivet.
“Vores have ligger på en skrånende sandgrund. Vi har lidt køkkenhave, staudebede og en del af græsplænen er vi begyndt at holde som blomstereng. Vi er i gang med at etablere en ”skov-nyttehave”, der kan forsyne os med frisk grønt fra marts måned og bær og frugt i sæsonen uden at vi skal lægge så mange kræfter i såning og lugning som en stor køkkenhave kræver. Vores have holdes uden brug af gift og man kan se på det rige blomsterflor i plænen at også de forrige ejere har været forsigtige med brug af gift og kunstgødning,” fortæller Ellen.
Det er Danmarks Naturfredningsforening og Landsforeningen Praktisk Økologi, der sammen står bag ”Åben Havelåge”, som led i projektet Giftfri Have. Overalt i landet holder haveejere havelågen åben i weekenden 19-20. august for at vise deres giftfrie haver frem.

Publiceret 09 August 2017 06:00

SENESTE TV