Møde i Veksø:

På vej til fremtidens folkekirke

Der inviteres til fælles menighedsmøde i Veksø Sognehus

Onsdag den 13. september kl. 19.00 inviterer Veksø og Stenløse menighedsråd alle medlemmer af folkekirken i de 2 sogne til et fælles menighedsmøde.
Mødet afholdes i Veksø sognehus. Her vil der kort blive orienteret om den aktuelle økonomi samt aktivitet i sognene. Men mest vil denne aften handle om den fremtidige folkekirke. De to sogne har inviteret Birgitte Kragh Engholm til at være rejseleder på turen ind i denne.
Birgitte Kragh Engholm er sognepræst, udvikler, forfatter & fremtidsforsker. Hun er desuden en særdeles efterspurgt foredragsholder og debattør især i det folkekirkelige landskab. Hun er uddannet Cand. Theol. fra Århus Universitet i 1999, var i fem år sognepræst i to små landsogne i Vendsyssel og var desuden fra 2005-2012 ansat som kulturattaché på den danske ambassade i Australien.
Siden 2012 har Birgitte Kragh Engholm været ansat som sognepræst og udvikler i Vesterbro sogn, hvor hun sad i daværende kirkeminister Manu Sareens tænketank.
Hun har de seneste år forsket i folkekirkens fremtid, herunder også fremtiden for kirkegården og afholdt en lang række foredrag og workshops om fremtiden i folkekirken samt skrevet en række artikler og kronikker om fremtidige tendenser og megatrends med betydning for folkekirken på alle niveauer. I november 2016 udkom hun med bogen “Den Fremtidsgodkendte Folkekirke”, hvor moderne fremtidsforskning for første gang bliver implementeret i den folkekirkelig kontekst.
”Vi tror på at det bliver en spændende og udviklende aften, og håber på et stort fremmøde fra begge sogne, så vi alle i fællesskab kan være med til at høre om, samt tage beslutninger om, hvordan kirken skal udvikle sig her hos os,” siger de to menighedsrådsformænd Hatla Johnsen fra Veksø sogn, og Flemming Enghave fra Stenløse sogn i en pressemeddelse.

Publiceret 10 September 2017 06:00

Lokalavisen Egedal nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Egedal
SENESTE TV