Stort beløb sendt fra Ledøje-Smørum til Cambodia

Overskuddet fra Ledøje-Smørum Pastorats loppe- og julemarked slog rekord

Forleden holdt Ledøje-Smørum Pastorat loppe- og julemarked, og efterfølgende har Cambodiagruppen har været samlet til evaluering af dagene.
Gruppen har i år sendt 62.543,70 kroner til Cambodias fattige, hvilket er ny rekord. Beløbet er sendt til Cambodia via Danmission, der sikrer, at beløbet ikke bliver misbrugt.
Hermed nåede Ledøje-Smørum Pastorat på 11 år op på et resultat på over 600.000 kroner - et resultat, som folkene bag ifølge en pressemeddelelse kun havde kunnet håbe på.
Under markedet solgte de frivillige også Danmissions lys, som gennem årene har bidraget med cirka 25.000 kroner.
Der er over 40 frivillige, der sammen med pastoratets nye sognepræst Mads Weng afviklede markedet.
Størst overskud gav håndarbejdes stand med 24.526 kroner, dernæst fulgte loppemarkedet med 9.082 kroner, cafeen med 8,564 kroner og lotterier med 6.862 kroner. Herud over var der salg af adventskranse samt gran og blomster og hjemmelavede bolsjer. SOS havde desuden en fiskedam og en tombola.

Tyve frivillige

Under markedet var der underholdning af forskellig art af lokale solister og kor. Der blev drukket kaffe, spist æbleskiver/vafler og lagkager, flæskestegssandwich og spist bolsjer.
Håndarbejdet var udført af en kreds af omkring 20 frivillige, der samles i Konfirmandhuset hver anden mandag.
Markedet er blevet en fast tradition, og pastoratet regner med, at det næste år finder sted 24. og 25. november.
Arrangementet blev afviklet første gang i 2007 i forbindelse med en sognetur arrangeret af daværende næsten nytiltrådte sognepræst Eskil Dickmeiss til Cambodia, hvor mange af deltagerne ved selvsyn kunne se behovet for hjælp.jbe

Publiceret 22 December 2017 06:00

SENESTE TV