En læser skriver om kommunens tilbud med at stille kontorlokaler til rådighed under DSB-sporarbejdet. Modelfoto

En læser skriver om kommunens tilbud med at stille kontorlokaler til rådighed under DSB-sporarbejdet. Modelfoto

Læserbrev: Er det en kommunal opgave, at stille gratis lokaler til rådighed for tilfældige borgere?

Af
Britta Hansen

Stenkær 8, Smørum

debat Kommunerne udvider hele tiden deres arbejdsområder. Sidste nyt er at stille gratis lokaler til rådighed for borgere i Stenløse, som er ramt af DSB`s skinnearbejde her i sommer.

Det er som udgangspunkt positivt, at kommunen vil hjælpe borgere i nød. Men mon ikke det er i strid med kommunalfuldmagten at gøre det gratis? De berørte borgere sparer både tid og penge ved at slippe for at transportere sig til deres arbejde, ligesom DSB har etableret forskellige kompensationsordninger. Transport hjem-arbejde har altid været en privat udgift og et privat problem! Hvem bliver de næste som står og beder om hjælp?

Min bil er gået i stykker - min cykel er punkteret- der er vejarbejde på min arbejdsvej, så det tager ½ time længere at komme frem. Ja sådan kan man blive ved. Hvor går grænsen? Såfremt der er ledige lokaler med kontorfaciliteter i Stenløse Kulturhus, så bør kommunen leje dem ud til normal udlejningstakst og få penge i kommunekassen. På akkurat samme måde som vi skal betale for privat lån af øvrige lokaler i kommunen. Resten af kommunens borgere skal ikke dække tilfældige Stenløseborgeres private befordringsudgifter.

Gad vide om de skattemæssige konsekvenser af et sådant tiltag er blevet undersøgt? Og hvad med borgere fra Smørum, Ølstykke eller Ganløse med videre. Skal de først tage bussen til Stenløse for at få tilsvarende hjælp?

Publiceret 13 June 2018 06:07

SENESTE TV