Ganløse Revyen: En trekløver med ganske nye roller

Mens billetsalget melder rift om pladserne, har tremands-truppen nu indtaget Ganløse Kro for at blive klar til forpremieren d. 15. juni 2019. Meget er ved det gamle, men for de medvirkende er der nye roller at udfylde

ganløse Stemningen er høj disse dage på Ganløse Kro, der som sædvanlig lægger hus til den velkendte Ganløse Revyen, hvis hovedpersoner lige nu får gulvbrædderne til at hoppe og danse under tætpakkede prøver. Skuespiller Liselotte Krogager glæder sig over en ekstra kreativ udfordring, da hun som noget nyt i år er både instruktør og skuespiller:

”Jeg havde slet ikke turdet kaste mig ud i denne dobbeltrolle uden Jan Hertz på sidelinjen,” fortæller hun og refererer til revyens forhenværende instruktør, der i år er konsulent. Ydmyghed og engagement kan ikke skilles ad hos Krogager, der sidste år kunne fejre hele 40 år på revy- og cabaretscenen samt en nominering til Årets Dirch ved Revyernes Revy.

”Lige nu er det vildt travlt og virkeligt sjovt. Jeg elsker det kreative rum, hvor man får nye idéer og også kan se dem folde sig ud. Det kræver et godt, trygt forhold til teamet og en tekstforfatter der kan se, hvor man vil hen. Alt det har jeg heldigvis,” siger den nye instruktør og sætter ord på succeskriteriet:

”Publikum skal selvfølgelig have et godt grin og en super god aften. Og en enkelt bliver nok krænket,” klukler hun.

En ny dreng i klassen

Skuespiller Kim Hammelsvang har selv taget noget af et rolleskift, idet han er debutant på Ganløse. Han kalder sig selv ”den nye dreng i klassen,” til forskel fra de sidste ni år på Kerteminde Revyen, hvor han har været vant til at være ”en af de gamle.”

Mange kender ham fra større produktioner på bl.a. Odense Teater, Folketeatret, Det Ny Teater og tv-serierne ”Forbrydelsen” og ”Dobbeltgænger”. Men på Ganløse er intimiteten total med kun tre på scenen. Han kender dog sine to medspillere hver især gennem tyve år, så selvom stedet for ham er nyt er kontakten gammel. En genvej, i det mindste, når man som professionel skal mødes på en ny scene.

Det skal kradse lidt

Revyen har, ifølge Kim Hammelsvang, som genre noget helt særligt at byde på, udover naturligvis folkeligheden og det dynamiske skift fra det lille indre perspektiv til en storpolitisk verden. Især aktualiteten og parodierne finder han tiltalende:

”At spille revy er meget anderledes fra de større produktioner. Revy generelt kan fintune éns skuespiller. De to genrer smitter af på hinanden og gør begge genrer bedre. Man lærer timing, som betyder så meget som skuespiller,” siger han og fortsætter:

”Og så elsker jeg simpelthen, når noget er sjovt og alvorligt på samme tid. Dér hvor man ikke ved, om man skal grine eller græde,” siger han og lægger sig op af forbilleder som Osvald Helmuth og Ove Sprogøe, som kunne bevæge sig ind og ud af det stille, rørende og sjove.

Et team med mange forskelligheder

Hvor Kim Hammelsvang går mere op i karakterudvikling er hans medspiller Martin Knudsen med til at tilføre al den showbiz, den lille scene kan rumme. Han kan ses på Ganløse Revyen for anden gang, udover sin faste optræden med Stine Bruun, og tilbagelægger godt 600 shows fra Wallmans i København samt et årti år på Skagen Revyen.

”Vores team er super fedt i år. At vi kun er tre, gør det endnu mere vigtigt at vi udnytter hinandens forcer, og selvfølgelig, at vi er på tæerne,” siger Martin Knudsen, der nogle gange må bære flere lag kostumer på én gang, fordi der ikke er nok tid til at skifte.

Også Martin Knudsen fremhæver kontrasterne som en elsket del af genren. Dér hvor man finder frem til den indre svinehund, som han kalder det. Han løfter sløret for et af sine yndlingsnumre, som dog har krævet lidt ekstra mod. For et par gloser giver ham i år nogle udfordringer, som han langt fra er vant til i rollen som showmand:

”Det er det grimmeste, jeg nogensinde har sagt på en scene,” storgriner han og vil ikke afsløre mere. Udover at publikum også helt sikkert kan forvente noget med pandaer, Ghita og Brexit. Og de to lyskryds, som Ganløse har fået.

Publiceret 11 June 2019 11:01