Der er generelt ikke meget power på smagen af de nudler, man kan købe i Danmark. Men et par smager fint. Fotos: Kristian Brasen
Der er generelt ikke meget power på smagen af de nudler, man kan købe i Danmark. Men et par smager fint. Fotos: Kristian Brasen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Kviknudler mangler kyllingesmag

Kun én slags testede nudler med kyllingesmag indeholder kylling. Og alle smager skuffende lidt af fjerkræ

Af Louise A. Poulsen
lap@sondagsavisen.dk
Sådan skal nudler med kyllingesmag smage

De skulle gerne smage af kylling (men det er der ikke rigtig nogen, der gør). Nudlerne skal være hele, der skal være bid i, så de har lidt konsistens og ikke er smattede og melede. Der må meget gerne være lidt grøntsager og urter i, mest for syns skyld. De skal være godt krydrede, for eksempel med hvidløg og chili, men behøver ikke være stærke. De fem grundsmage må gerne være til stede – salt, sødt, surt, bittert og umami.

Gør nudlerne sunde og lækre
En kop nudler er ikke nogen sund og nærende ret, siger Rune Kromann.
»Det kan ikke udgøre et måltid. Det er et mellemmåltid, eller også skal der tilsættes grøntsager og proteiner. Tag for eksempel rester af kyllingekød fra dagen før, og snit friske grøntsager som peberfrugt, selleri, gulerødder, og supplér med majs og ærter. Tilsæt også gerne krydderurter, for eksempel koriander. Kom det ved nudlerne, inden der hældes kogende vand på, og lad det trække sammen med retten. Så får man en sundere ret med meget bid i grøntsagerne. Man kan også hælde lidt fiskesauce og chili ved, hvis man har det.«

Af og til må journalist og smagsdommere bare slå ud med hænderne og erkende, at det er svært at teste fødevarer.

For når ingen af nudlerne, der skulle have smagt af kylling, rent faktisk smager af kylling, burde de vel alle få nul stjerner ... Men det ville blive en kedelig test og uretfærdigt for den del af de hurtige nudler, der ifølge testspiserne har dejlige krydderier, herlig duft og flotte lange, snoede nudler med godt bid i.

Så med det forbehold, at de ikke smager af kylling, bedømmer testpanelet nudlerne ud fra velsmag, konsistens, duft og udseende. Og her er der stor forskel, forklarer Rune Kromann, der er kok, akademigastronom og køkkenchef i ISS.

Melet smat

“Det er mest konsistensen i nudlerne, der er forskel på. Vinderen har flotte nudler, der er lange, holder den krøllede facon og har et godt bid, selv efter den har stået længe. Taberen har nudler, der er så smattede, at de minder om melboller,” siger han.

Smæk på smagen

“De nudler, man får i Asien, smager af meget mere. Der er kæmpe forskel på instant noodles her og dem, de laver til det asiatiske marked,” siger Rune Kromann og suppleres af Rasmus Møller, der er kok og souschef hos ISS.

“Den klart bedste af de ni nudler her er også den, der smager af meget – og ikke kun af umami. Og så er der smæk på smagen af hvidløg. Den kunne jeg godt spise efter en tur i byen,” siger han.

“Eller på en kold aften,” tilføjer Rune Kromann.

Kun én har rigtig kylling

Af ni slags kviknudler med kyllingesmag er det kun én, der rent faktisk indeholder kylling. 1,7 procent er der i Nissin Cup Noodles.

“Det med at finde kyllingesmag i de her produkter er en saga blot. Jeg tvivler på, at du kunne gætte, at det er nudler med kyllingesmag, hvis du ikke vidste det,” siger Rune Kromann.

Nissins nudler ender – trods den ægte kylling – med en bedømmelse på tre stjerner. Den har samtidig testens absolut dyreste kilopris med stor afstand til nummer to. Et bæger af Nissins nudler koster 17,25 i Kvickly, hvor de andre, der vejer omtrent det samme eller mere, koster fra 2,95 til 6,95.

Publiceret: 11. Marts 2017 06:00
Leveret af Lokalavisen
¨

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Egedal

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!