©Laurence Mouton/6PA/MAXPPP ;
ILLUSTRATION SUR LES ENFANTS A L'ECOLE
©Laurence Mouton/6PA/MAXPPP ; ILLUSTRATION SUR LES ENFANTS A L'ECOLE
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Lærer-formand: Ingen effektivisering - bare besparelser

Færre lærere, flere børn i klasserne og dårligere kvalitet. Det er ifølge Steen Herløv Madsen. Egedal Lærerkreds, udsigten, hvis spareplan gennemføres

Egedal “I valgkampen var næsten alle partier enige om, at der var behov for effektiviseringer på skoleområdet. Men det her er ikke effektiviseringer; det er en ren spareøvelse, der vil betyde færre lærere på de enkelte skoler, flere elever i klasserne, mindre tid til den enkelte elev, være en belastning for både de udsatte og dygtige elever og som samtidig vil berøre rigtig mange elever. For det er jo ikke kun de elever, der skal skifte skole, der bliver berørt. Det gør også alle de klasser, der skal opbrydes, omdannes eller modtage nye elever.”

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra Steen Herløv Madsen, Egedal Lærerkreds, til dét udspil, børne- og skoleudvalget i den kommende uge skal forholde sig til.

Sparekataloget indeholder blandt andet en besparelse på mere end 10 millioner kroner årligt var at ændre klassedannelsen i skoledistrikterne og hæve det gennemsnitlige antal elever i klasserne fra 23 til 25.

Det vil betyde, at cirka 120 elever skal skifte skole

“Det kan godt være, at man har distriktsskoler, men for børnene er det jo stadig Hampelandsskolen, Toftegårdsskolen eller noget tredie, de hører til, når man taler med dem. Så de vil ikke bare opleve det som et matrikel-skift, men et regulært skoleskift. Klassesammenlægninger er et opbrud for alle. Og det vil især blive et problem for nogle af de svageste elever, når de både skal et nyt sted hen, klasserne er større, og der er mindre tid til den enkelte elev. De elever har brug for tryghed, forudsigelighed og for lærere med de rette kompetencer.” mener Steen Herløv Madsen

Publiceret: 01. December 2017 11:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Egedal

Bøger
Forsiden netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt